Tip of the day

Πού θα βρεις τις ωραιότερες μινιατούρες diorama της Αθήνας

Μικρά σπιτάκια, παλιές βιβλιοθήκες, όμορφα εστιατόρια και άλλα πολλά

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 diorama

Ο γραφίστας Ανδρέας Ρουσουνέλης φτιάχνει υπέροχες μινιατούρες που θα αγοράσετε ηλεκτρονικά από το etsy

Το diorama είναι μια τρισδιάστατη αναπαράσταση σκηνών ή τοπίων που συνήθως τοποθετείται μέσα σε μια κατασκευή ή ένα πλαίσιο. Μπορεί να δημιουργηθεί από διάφορα υλικά, όπως χαρτόνι, ξύλο, πλαστελίνη ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν φυσικά ή φανταστικά σκηνικά. Όταν βρεθήκαμε μπροστά στα diorama – τις μινιατούρες δηλαδή που κατασκευάζει ο Ανδρέας Ρουσουνέλης, νιώσαμε σαν να μπαίνουμε μέσα σε έναν μαγικό κόσμο όπου οι αναλογίες αλλάζουν. Μικρά όμορφα δωμάτια γεμάτα θαλπωρή με παλιά έπιπλα και τζάκι, προσόψεις αγαπημένων κυκλαδίτικων σπιτιών, παλιές βιβλιοθήκες, όμορφα καθαρά εστιατόρια της «παλιάς σχολής», ακόμα και ερημωμένα οδοντιατρεία γεμάτα αράχνες…

Ο 49χρονος δημιουργός ξεκίνησε από γραφίστας και λάτρης των μακετών και του μοντελισμού σαν χόμπι εδώ και πολλά χρόνια. Με τις μινιατούρες επαγγελματικά όμως άρχισε να ασχολείται τα τελευταία 2 χρόνια. Αγαπάει τα κτίρια και τους χώρους ιδιαίτερα τους εγκαταλελειμμένους και του αρέσει να αποτυπώνει στις δημιουργίες του την αρχιτεκτονική διαφόρων χωρών και πολιτισμών υπο κλίμακα. Εκτός από τα κτίρια και τα δωμάτια φτιάχνει κατα παραγγελία διάφορες κατασκευές όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο που του ζήτησε ένας πελάτης για να το κάνει δώρο στην γυναίκα του επειδή σε εκείνο το μέρος πρωτογνωρίστηκαν.

Τα υλικά του είναι κυρίως χαρτί, ξύλο, πλαστικό και ρητίνη ενώ τα έπιπλα και τα άλλα μικροαντικείμενα τα σχεδιάζει και μετά τα τυπώνει σε 3D. Έργα που μπορεί να χρειαστούν 2 ή 3 μέρες να φτιαχτούν και άλλα που μπορεί να χρειαστούν ένα μήνα γιατί είναι πολύπλοκα και πολυσύνθετα.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις μινιατούρες, ειδικά από της ΗΠΑ όπου είναι πολύ διαδεδομένη η τέχνη του diorama. Προς το παρόν, ο Ανδρέας δεν έχει φυσικό χώρο πώλησης και έκθεσης των δημιουργιών του. Δέχεται όμως παραγγελίες και πουλάει τα έργα του στο etsy. Βρείτε τον και ταξιδέψτε μέσα στους μαγικούς του κόσμους:

www.etsy.com/shop/ANDREASROUSOUNELIS
Instagram: @rousounelis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ