Tip of the day

Πού θα φας την πίτσα του ξενύχτη στη Θεσσαλονίκη

Τις ώρες της λιγούρας και κυρίως μετά τα ξενύχτια όλοι στήνονται στο κατώφλι της

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pizza Chris
© Pizza Chris

Pizza Chris: Η πιο value for money πίτσα με το κομμάτι στην Θεσσαλονίκη

«Ένα κομμάτι πίτσα καρμπονάρα, ένα γλυκόξινη κι ένα με γύρο παρακαλώ» λέω στην κοπέλα που ετοιμάζει το πακέτο μου για το σπίτι, όσο δίπλα της κλείνουν κουτιά και κουτιά με παραγγελιές στις τρεις το ξημέρωμα. Το βλέμμα μου πέφτει στο εργαστήριο όπου εξειδικευμένοι τεχνίτες ετοιμάζουν σε κοινή θέα φρέσκιες ιταλικές πίτσες καθημερινά. Η ουρά είναι μεγάλη μεσημέρι και βράδυ, αλλά αξίζει να περιμένεις καρτερικά και μετά το ξενύχτι σου –εκεί να δεις ουρά… Άλλοι παίρνουν ένα κομμάτι, το διπλώνουν (είναι must) και το τρώνε επιτόπου στα σταντάκια, πιάνοντας κουβέντα με φίλους και αγνώστους ή και φλερτάροντας, ενώ άλλοι την προτιμούν για το πρωινό τους ξύπνημα, την παίρνουν μαζί τους, χαιρετούν και αποχωρούν. Στην πιο φοιτητική περιοχή της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, στη Ροτόντα, θα βρεις την value for money πίτσα με το κομμάτι, τη Pizza Chris που άνοιξε τις πόρτες της στους φαν της πίτσας τον Νοέμβριο του 2011.

Το ζυμάρι είναι λεπτό αλλά το κομμάτι είναι μπαμπάτσικο και κοστίζει 1,50 ευρώ. Στη Pizza Chris θα βρεις μεγάλη ποικιλία από γεύσεις τόσο στις πίτσες με το κομμάτι όσο και στις οικογενειακές. Από τη μια το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα μπορείς να δοκιμάσεις ακαταμάχητη σπέσιαλ, φοβερή μαργαρίτα, αγαπημένη μπάρμπεκιου, πέστο πεπερόνι, τη χωριάτικη, την αλλαντικών, πικάντικη για τους πιο τολμηρούς, κοτόπουλο, προσούτο, καρμπονάρα που είναι must, Hawaii, τρομερή Tartuffo, Quattro Formazzio, Primavera, άχαστη Jack Daniel’s με σάλτσα ντομάτας, gouda, μοτσαρέλα, λουκάνικο Φρανκφούρτης, πατάτες τηγανητές, ρόκα και σος Jack Daniel's μέχρι και την γλυκιά πίτσα chocolate του ονείρου. Υπάρχουν και vegan επιλογές όπως αυτή με σάλτσα ντομάτας, φυτικό κασέρι, μανιτάρια, πιπεριές. ελιές και άλλα «πράσινα». Θα βρεις και οικογενειακές πίτσες 28cm και γίγας 36cm, διάλεξε ανάλογα με την όρεξή σου, ρίξε και μια ματιά στις πλούσιες προσφορές που πάντα έχει.

Μην φύγεις αν δεν δώσεις μια ευκαιρία και στα ζυμαρικά (πένες ή σπαγγέτι) με διάφορες σάλτσες όπως ναπολιτέν, Chris, κιμά, κοτόπουλο, τόνο, λουκάνικο, τυριά, καρμπονάρα, ροζέ, λαχανικών, γλυκόξινη, πέστο κ.ά. Υπάρχουν και σαλάτες όπως χωριάτικη, σεφ και Caesars αν θες να τσιμπήσεις κάτι σχετικά ελαφρύ.

Αυτή η πίτσα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την φοιτητική ζωή των περισσότερων από εμάς όμως, στο σημείο αυτό, να πω ότι και η μαμά μου κάθε φορά που ερχόταν να με επισκεφτεί, την πίτσα Chris την τιμούσε δεόντως. Μπορεί να ανοίξει και ένα παράρτημα εδώ στην Αθήνα; Ευχαριστώ.

Αρμενοπούλου 17, Ροτόντα, Θεσσαλονίκη, 2310204220
Ώρες Λειτουργίας takeaway
Κάθε μέρα: 13:00 - 4:00 το πρωί
Κυρ: 19:00 - 4:00 το πρωί

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ