Tip of the day

Πού θα δέσετε το μαργαριταρένιο κολιέ σας

Εκτός από επισκευές φτιάχνουν και τα δικά τους κοσμήματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα δέσετε το μαργαριταρένιο κολιέ σας

Χρύσα: Το εργαστήρι επισκευής κοσμημάτων της Χρύσας Ζαφειροπούλου και του Ωρίωνα στην οδό Θησέως στο Σύνταγμα

Γιορτές έρχονται, σε ρεβεγιόν θα πάτε, το μικρό μαύρο φόρεμα θα φορέσετε και εννοείται πρέπει να το συνδυάσετε με το πιο κομψό σας κόσμημα. Έτσι και εμείς, πήραμε τους δρόμους ψάχνοντας εργαστήρι για να (ξανα)δέσουμε το παλιό μαργαριταρένιο κολιέ της γιαγιάς. Σαν βγαλμένα από μια άλλη εποχή, μέσα στα στενά του κέντρου της Αθήνας υπάρχουν μαγαζάκια και εργαστήρια αληθινά «μαργαριτάρια». Ρωτώντας τους παλιούς και ψάχνοντας στα στενά, ανακαλύψαμε στην οδό Θησέως 7-9, ένα μικρό στενάκι κάθετο στην Κολοκοτρώνη, στον 3ο όροφο το εργαστήριο «Χρύσα». Το έχει η Χρύσα Ζαφειροπούλου και ο γιος της Ωρίωνας, ζωγράφοι με οικογενειακή παράδοση στην αργυροχρυσοχοϊα.

Χρύσα: Το εργαστήρι επισκευής κοσμημάτων της Χρύσας Ζαφειροπούλου και του Ωρίωνα στην οδό Θησέως στο Σύνταγμα

Την ημέρα που πήγαμε πετύχαμε τον εξυπηρετικότατο και συμπαθέστατο Ωρίωνα, ο οποίος έδεσε επί τόπου το κολιέ (κοστίζει από 10-15 € η σειρά) και μας έδωσε ιδέες για σκουλαρίκια και βραχιόλια με τις χάντρες που περίσσεψαν.  Εκτός από τις επισκευές των κολιέ με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, φτιάχνουν και τα δικά τους κοσμήματα. Ο Ωρίωνας επίσης ζωγραφίζει και δέχεται παραγγελίες για πίνακες. Δικής του έμπνευσης είναι η ζωγραφική πάνω σε παλιά βινίλια, μια πρωτότυπη ιδέα για δώρο.

Δίσκοι

Λίγα λόγια για τα μαργαριτάρια

Για την Κοκό Σανέλ τα μαργαριτάρια ήταν το κόσμημα που χάριζε αξεπέραστη φινέτσα και στυλ σε κάθε γυναίκα. Τα αληθινά μαργαριτάρια, κλασικά, πανέμορφα και αιώνια, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και φροντίδα. Η επιφάνειά τους είναι ευαίσθητη και υπάρχει πιθανότητα να πάθουν ζημιά. Αρώματα, κολόνιες, σπρέι και άλλα χημικά μπορεί να τα κάνουν να χάσουν την λάμψη τους, γι αυτό τα φοράμε αφού στεγνώσει το δέρμα μας. Μετά από κάθε χρήση τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί και να τα φυλάμε χωριστά από τα άλλα κοσμήματα για να μη χαραχθεί η επιφάνειά τους.

Επίσης το σωστό δέσιμο είναι κάθε χάντρα να χωρίζεται με ένα μικρό κόμπο, όχι μόνο γιατί έτσι είναι πιο κομψά αλλά και για ασφάλεια. Σε ένα ξαφνικό σπάσιμο της κλωστής δεν θα κινδυνεύουμε να χάσουμε κάποιες ή και όλες τις πολύτιμες πέρλες του κολιέ μας. Επειδή η κλωστή που κρατά δεμένα τα μαργαριτάρια μας με τον καιρό μπορεί να φθαρεί πρέπει να φροντίζουμε να τα πηγαίνουμε κατά καιρούς σε κάποιον ειδικό να τα ξαναπεράσει σε νέα κλωστή.

Χρύσα, Θησέως 7-9, 3ος όροφος, Σύνταγμα, 210 3221494

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ