Tip of the day

Σε ποια γειτονιά θα βρεις το πιο οικονομικό (και νόστιμο) βιετναμέζικο;

Εκτός κέντρου μεν, πολύ νόστιμο δε…

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chau’s

Στην Ηλιούπολη κρύβεται το βιετναμέζικο εστιατόριο “Chau’s” που είναι τέλειο, νόστιμο και πολύ οικονομικό

Είχαμε ξαναπάει πριν 4-5 χρόνια, υπολόγιζα με μια ελαφριά παραίτηση ότι το “Chau’s” θα έχει τουλάχιστον διπλασιάσει τις τιμές, ότι θα πάθω αυτό το ανατριχιαστικό, που πηγαίνεις σε ένα μαγαζί με τον ενθουσιασμό του γνώριμου και τρως ήττα, αν όχι χάλια… Τέλος πάντων υπολόγιζα λάθος γιατί το “Chau’s”, μικρό και συμπαθητικό βιετναμέζικο εστιατόριο στην μακρινή Ηλιούπολη, το βρήκα όπως ακριβώς το θυμόμουν: με καλό φαγητό, ορίτζιναλ βιετναμέζικο, σε πολύ λογικές τιμές (38 ευρώ για 4 άτομα, χωρίς ποτά, αλλά με τα 2 άτομα στην πιο φαγανή φάση της εφηβείας). 

Chau’s

Η αλήθεια είναι ότι ούτε στο Βιετνάμ έχω πάει, ούτε έχω εξπερτίζ με τη βιετναμέζικη κουζίνα, ή με οποιαδήποτε άλλη κουζίνα, εδώ που τα λέμε. Το  “Chau’s”  μου φαίνεται πολύ ορίτζιναλ, ποιος ξέρει γιατί, πάντως διαθέτει δύο μενού, ένα Βιετναμέζικο κι ένα Κινέζικο: το πρώτο, αυτό που κοίταξα, περιλαμβάνει λίγα πιάτα, από τα οποία η σπεσιαλιτέ τους, η σούπα Pho-bo με μοσχάρι, σερβίρεται σε μεγάλο μπολ για τέσσερις, και τρώγεται αμέσως. Συνοδεύεται από καυτερή πιπεριά, φρέσκο δυόσμο και κόλιανδρο κι είναι αυτό που λέει το όνομά της μάλλον, στα Βιετναμέζικα: μια πολύ νόστιμη, χορταστική σούπα με νουντλς που ανάμεσά τους πλέουν κομματάκια ψιλοκομμένο κρέας. Τα steamed spring rolls είναι πολύ πολύ νόστιμα (δεν χρειάζεται καν να τους βάλεις κάποια σάλτσα) όπως και το spicy curry chicken που συνοδεύεται από άσπρο ρύζι.

Chau’s

Το “Chau’s” είναι απλό εστιατόριο, «της γειτονιάς», με παρέες που δείχνουν να γνωρίζονται μεταξύ τους και με σπιτικό φαγητό: κάθε τόσο, ένα Βιετναμεζάκι έμπαινε, έπαιρνε από ένα πιάτο φαί και έφευγε, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες Βιετναμέζοι μένουν στη διπλανή πολυκατοικία και τιμούν οικογενειακώς τη μαγειρική του μαγαζιού τους. Ή αυτό, ή έχουνε βρει τρόπο να τρώνε τζάμπα διάφορα Βιετναμεζάκια της περιοχής, πράγμα μάλλον απίθανο.

Chau’s

“Chau’s”, Βιετναμέζικο εστιατόριο, Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 2109736500

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ