Tip of the day

Ποιο είναι το πιο «ψηλό» εστιατόριο της Αθήνας;

Τι θα έλεγες για ένα δείπνο στον 24ο όροφο;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Deos

To all day restaurant Deos, στον Πύργο Απόλλων της Πανόρμου, βρίσκεται 80 μέτρα πάνω από το έδαφος

Βγαίνεις από το μετρό της Πανόρμου στην οδό Ριανκούρ και σηκώνεις ψηλά το κεφάλι. Πιο ψηλά! Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως χρειαστεί να κάνεις και μερικά βήματα προς τα πίσω για να χωρέσει όλο το κτίριο στο κάδρο… Εκεί πάνω, στον τελευταίο όροφο του Πύργου Απόλλων πρόκειται να δειπνήσεις απόψε. Τι λες;

Deos

Ο Πύργος Απόλλων, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1973, περιλαμβάνει 25 ορόφους. Για πολλές δεκαετίες, ο 24ος και 25ος όροφος ήταν εγκαταλελειμμένοι, μέχρι που το καλοκαίρι του 2023 εγκαταστάθηκε εδώ το Deos κι έγινε το πιο ψηλό all day bar restaurant της Αθήνας – σκέψου ότι βρίσκεται σε απόσταση 80 μέτρων από το έδαφος!

Όσο για το όνομα, η αλήθεια είναι ότι όταν βγαίνεις από το ασανσέρ και βλέπεις μία εικόνα της Αθήνας που ποτέ δεν έχεις ξαναδεί, σε πιάνει ένα δέος. Για την ακρίβεια, με το που πατάς το νούμερο 24 στο κουμπί του ασανσέρ, ένα καρδιοχτύπι το νιώθεις. (Fun fact: από τα κουμπιά του ασανσέρ λείπει το νούμερο 13, εικάζω για προληπτικούς λόγους…).

Deos

Πίσω στον 24ο όροφο του Απόλλων όπου λειτουργεί το εστιατόριο του Deos. Εδώ θα έρθεις για πρωινό και brunch, αργότερα για lunch (σ.σ. είναι ωραίο σημείο και για επαγγελματικά ραντεβού) ή και dinner με θέα όλη (κυριολεκτικά) την Αθήνα. Μάλιστα μιλάμε για θέα 360ο αφού μεγάλες τζαμαρίες διατρέχουν όλο τον όροφο αφήνοντας ανεμπόδιστο το βλέμμα να περιπλανηθεί πάνω από την πόλη, και να σταματήσει όπου εκείνο θέλει. Το ίδιο συμβαίνει και στον 25ο όροφο, όπου θα βρεις το rooftop pool και ένα cocktail bar με τα όλα του, το οποίο συχνά προσφέρεται και για κάθε είδους εκδήλωση.

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πανόρμου, 2160045685, www.deosathens.gr, Fb: Deos, Instagram: @deosathens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ