Tip of the day

Πού θα κάνεις το καλύτερο μπαλαγιάζ στο Κουκάκι

Είναι πολύ της μόδας και δίνει ένα πολύ καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κομμωτήριο Γιώργος Πραπόπουλος

Στο κομμωτήριο του Γιώργου Πραπόπουλου στο Κουκάκι το μπαλαγιάζ είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και φυσικό

Η ρίζα του μαλλιού από την άκρη, από τη φούντα, πρέπει να έχει δύο χρωματικούς τόνους διαφορά, εξηγεί ο εξπέρ του μπαλαγιάζ, ο κομμωτής Γιώργος Πραπόπουλος. «Είναι η τεχνική που προτιμούν οι σταρ γιατί δεν χρειάζεται να γίνεται συχνά, ένα πετυχημένο μπαλαγιάζ κρατάει από 4 ως 6 μήνες. Δίνει στα μαλλιά όγκο, φυσικότητα και κίνηση – το εφέ πρέπει να είναι σαν να ‘άνοιξε΄ το χρώμα των μαλλιών από τον ήλιο, πολύ φυσικό, το χρώμα αντανακλά το φως στην επιφάνεια της μπούκλας…»

Παρακολουθώ ένα προσεκτικό μπαλαγιάζ στο κομμωτήριο του Γιώργου: μικρές τουφίτσες μαλλιών βάφονται μία-μία με το χέρι, με πινελάκι. Η τεχνική εμφανίστηκε γύρω στο 1970 στη Γαλλία, και η (Γαλλική) λέξη «balayage» βγαίνει από το ρήμα«balayer» που σημαίνει «σκουπίζω με σκούπα» ή ακόμα καλύτερα, «σαρώνω». Θυμάμαι το ρήμα να με παιδεύει κάμποσο στα μαθήματα Γαλλικών γιατί έχει ανώμαλη κλίση στον ενεστώτα, φανταστείτε τι γίνεται στους άλλους χρόνους, τέλος πάντων ζορίστηκα να το μάθω το “balayer”. Είναι λέει προτιμότερο σαν τεχνική από τις ανταύγειες, οι οποίες χρειάζονται συντήρηση και ξανα-βάψιμο κάθε 8-10 εβδομάδες, ενώ το μπαλαγιάζ σε βγάζει κυρία όλο το καλοκαίρι.

Κομμωτήριο Γιώργος Πραπόπουλος

Η διαδικασία κρατάει καμιά ώρα, μπορεί και δύο ώρες ανάλογα με το μήκος των μαλλιών και την ποσότητα, δηλαδή πόσες τρίχες έχεις στο κεφάλι σου. Είναι πραγματικά καλοκαιρινό το αποτέλεσμα, αισθάνεσαι σαν να είσαι στην παραλία ένα μήνα ήδη. Δεν είναι καμιά μεγάλη απόφαση γιατί δεν αλλάζεις χρώμα σε όλα τα μαλλιά σου ούτε κάνεις κάτι δραστικό στο κεφάλι σου, έτσι και το μετανιώσεις μεθαύριο, κουρεύεσαι ή τα βάφεις όλα μαζί από την αρχή.

Ο Γιώργος Πραπόπουλος κάνει το μπαλαγιάζ σαν κέντημα, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όσο και φυσικό. Η μέση σταρ δηλαδή είναι σαν να μην έκανε τίποτα με τα μαλλιά της, σαν να βγήκε από τη θάλασσα έτσι, φωτεινή… και η μέση πελάτισσα αισθάνεται λίγο σταρ στο τέλος της περιποίησης.

Κομμωτήριο Γιώργος Πραπόπουλος, Βείκου 15, Κουκάκι, 210 9213119

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ