Tip of the day

Πού θα βρεις το μεγαλύτερο μπέργκερ κοτόπουλο της Αθήνας

Έρχεται στο τραπέζι σου σε τεράστιο, ασήκωτο δίσκο

Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο κοτοπουλάδιδκο Κοτταρού θα βρεις το μεγαλύτερο μπέργκερ κοτόπουλο

Μερίδες για γενναίους, που χορταίνεις και μόνο που τις βλέπεις! Το φαγητό εδώ, δεν σερβίρεται σε πιάτα, αλλά σε ξύλινους δίσκους του ενός μέτρου για να αντέχουν το βάρος. Αλλά και σε λεκάνες που μοιάζουν με… κολυμπήθρες στο μέγεθος. Δεν κόβονται με μαχαίρι αλλά με «πριόνι» και η σάλτσα ρέει πάνω τους μέσα από μεγάλες κουτάλες για σούπα.

Στα χιτ του μαγαζιού το μπέργκερ κοτόπουλο που μοιάζει με έναν φαγώσιμο πύργο. Το μπριός είναι γίγας, παραπέμπει σε μεγάλο καρβέλι και κλείνει μέσα του παναρισμένο κοτόπουλο με μπέικον, τσένταρ και την σος επιλογής του καθενός. Κάποιες φορές ένα τεράστιο τσέρκι που φλέγεται αδειάζει πάνω στο μπέργκερ καλύπτοντάς το με λιωμένο τυρί και δίνοντάς του ένα φλαμπέ αποτέλεσμα. Άλλες φορές πάλι το λιωμένο τυρί έρχεται συνοδευτικά μέσα σε μια σουπιέρα και το μπέργκερ βουτάει στο εσωτερικό του. Φυσικά το μπέργκερ αυτό δεν σηκώνεται με το ένα χέρι, χρειάζεται δύναμη γι' αυτό και οι περισσότεροι επιλέγουν να το κόψουν στα δύο για να το απολαύσουν καλύτερα.

Έπειτα είναι και τα παναρισμένα μπουτάκια που προσγειώνονται στο τραπέζι μέσα σε μια λεκάνη που –είπαμε- μοιάζει με κολυμπήθρα, μαζί με τραγανές, λεπτοκομμένες πατάτες, ταυτόχρονα φτάνει και μια κανάτα γεμάτη σος, έτοιμη να υπερκαλύψει τα πάντα.

Σε αυτό το φαγάδικο όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου θα δεις κοτόπουλα και δεν εννοούμε μόνο το φαγητό στα πιάτα. Oι τοίχοι μιμούνται το εσωτερικό από ένα κοτέτσι, είναι γεμάτοι με δεκάδες φωλιές στις οποίες κλώσες με τα αυγά τους-πρόκειται για ντεκόρ φυσικά- «παρατηρούν» τους επισκέπτες ενώ γύρω τους θα δει κανείς όλα όσα θα μπορούσε να συναντήσει σε ένα αγρόκτημα: γαλότσες ακουμπισμένες στον τοίχο, πολύ κοτετσόσυρμα, καλάθια με καρό τραπεζομάντιλο, σκούπες, τσουγκράνες και αυγοθήκες.

Οι τεράστιες μερίδες και ο ιδιαίτερος αυτός τρόπος σερβιρίσματος, κάνει το γύρο του τικ τοκ με τα βίντεο να γίνονται viral και να ενθουσιάζουν τους απανταχού καλοφαγάδες που όπως γράφουν στα σχόλια, πέραν του θηριώδους μεγέθους, είναι και το φαγητό που είναι πεντανόστιμο.

Zησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο-210982 3273