Tip of the day

Πού θα βρεις βέρο ναξιώτικο μοσχαράκι στα Πετράλωνα

Μαζί και κατσίκι και ώριμα τυριά μικρής παραγωγής και βιολογική πατάτα και σπαρταριστό ψάρι από το νησί

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάξια Επιλογή

Στη Ν-άξια Επιλογή της Κειριαδών, στα Πετράλωνα, θα βρεις εξαιρετικά κρέατα και πολλά ακόμη προϊόντα με ονομασία προέλευσης Νάξος

Ο Αρσένης είναι Ναξιώτης, κυρίως, όμως, παθιασμένος άνθρωπος. Με το νησί του αλλά και με το κρέας. Με τις τοπικές, αρχαίες ράτσες της Νάξου, με την αγνή εκτροφή, με τα ζώα που μεγαλώνουν ελεύθερα και ευτυχισμένα. Συνεργάτης του Πανεπιστημίου και κινητή βιβλιοθήκη σε ό,τι αφορά το κρέας, μια κουβέντα μαζί του -που θα την απολαύσεις καθότι λαλίστατος και κοινωνικός- θα σου ανοίξει τα μάτια για τη μαζική εκτροφή και τα κακώς κείμενα μιας μπριζόλας, θα σου αλλάξει συνήθειες και θα σε κάνει καλύτερο και ενημερωμένο καταναλωτή.

Νάξια Επιλογή
Νάξια Επιλογή

Άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τον σίδηρο, σ' αυτόν προστρέχουν να τους στείλει το δικό του κρέας σε κάθε σημείο της Αττικής, καθότι το συμβατικό κρέας ουδεμία θρεπτική αξία έχει και αυτό για τον Αρσένη είναι χαρά και περηφάνια μαζί. Από το νησί του, επιλέγει τον αφρό και όχι αυτό που θα βρεις σε ένα τυχαίο χασάπικο: γουρουνάκι που έχει μεγαλώσει ελεύθερο στο βουνό τρώγοντας μόνο βελανίδια, τον χωριάτη τον αληθινό κόκορα, τον βουνίσιο αγριόκουρκο, το βιολογικό μοσχαράκι που όμοιό του δεν έχεις δοκιμάσει σε μεστή νοστιμιά (για μπέργκερ θα σου δώσει το σπέσιαλ λιπαρό κομμάτι για την πιο μοναδική εμπειρία μπέργκερ που έχεις ποτέ δοκιμάσει), τον τράγο, τη γίδα και το κατσικάκι, το ωριμασμένο, σπάνιο τυρί του μικρού παραγωγού, γραβιέρα και αρσενικό, την βιολογική ναξιώτικη πατάτα, το γίδινο λουκάνικο ή αυτό το γεμιστό με γραβιέρα, τα λαχανικά, τα όσπρια και ό,τι άλλο παράγουν οι τέσσερις ναξιώτικες εποχές, μαζί με τα χειροποίητα ζυμαρικά, το μέλι και το κρασί.

Νάξια Επιλογή

Πλάι τους, μια μεγάλη επιλογή από ξεχωριστά προϊόντα της ελληνικής επικράτειας αλλά και κρέας του εξωτερικού σε σπάνιες κοπές. Ωδή και στον πεντανόστιμο ελληνικό μαύρο χοίρο, που τον κόβει σε σουβλάκια, πανσέτες, μπιφτέκι, λουκάνικο και στέικ αλλά και κοπές ωρίμανσης που σιτεύουν στο δικό του dry ager. Η μεγάλη έκπληξη αλλά και το μπιγκ σασπένς εδώ, είναι το ψάρι: σπαρταριστό έρχεται καθημερινά, ναξιώτικο ή γενικώς ελληνικότατο, δεκάκιλοι ροφοί, χταπόδια μοναδικής νοστιμιάς, πετρομπάρμπουνα, θηριώδεις τόνοι, βλάχοι, μαγιάτικα, σφυρίδες, συναγρίδες, γαλέοι, ξιφίες και ό,τι εκλεκτότερο εκ του Αιγαιοπελαγίτικου βυθού. Ό,τι ποθήσεις, με ένα τηλεφώνημα έρχεται στην πόρτα σου, άψογα συσκευασμένο και βακουμαρισμένο αν χρειαστεί.

Νάξια Επιλογή, Κειριαδών 44, Κ. Πετράλωνα, 2103471540

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ