Tip of the day

Πού θα βρεις οικονομικό και μαζί πολύ ποιοτικό sushi

Φτιαγμένο από τέσσερις καταξιωμένους σεφ

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shizen Rituals

Shizen Rituals: Στην Πανόρμου θα βρείτε ποιοτικό sushi σε προσιτές τιμές από τους σεφ Βασίλη και Βύρωνα Παπαθεοδώρου, Φώτη Μιχόπουλο και Νίκο Κωστιδάκη

Το πρόβλημα με το sushi: Δεν ξέρεις αρκετά για αυτό για να διακρίνεις μικρές διαφορές στην ποιότητα και προκειμένου να δοκιμάσεις την ποιότητα που κάνει «μπαμ», πρέπει να δώσεις μια περιουσία. Οπότε, δε γεύεσαι ποτέ το καλό sushi και συνεχίζεις να χρυσοπληρώνεις το μέτριο.

Η λύση: Το Shizen Rituals προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία τιμής και ποιότητας. Δεν είναι φθηνό, αν το συγκρίνεις με ένα φθηνό σουσάδικο. Στο δεύτερο όμως, δε θα ετοιμάσουν το sushi σου τέσσερις εξειδικευμένοι σεφ, που αφιερώνουν τη ζωή τους στη μαστοριά αυτού του λατρεμένου ιαπωνικού εδέσματος. Όλα αυτά, πέντε λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στην Πανόρμου.

Shizen Rituals

«Δεν είμαστε επιχειρηματίες», μου λέει ο σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου, προσπαθώντας να μου εξηγήσει ότι εκείνος και οι συνεργάτες του – ο Βύρωνας Παπαθεοδώρου, ο Φώτης Μιχόπουλος και ο Νίκος Κωστιδάκης – είναι πάνω απ’ όλα τεχνίτες, που βασίζονται στην ποιότητα της δουλειάς τους και όχι σε εντυπωσιασμούς που ελάχιστα σχετίζονται με το φαγητό. Στο concept του μαγαζιού ανήκουν η «επιστροφή στην ουσία» και η «απομυθοποίηση του sushi». Καλό, ιαπωνικό φαγητό που ετοιμάζεται με τον σωστό τρόπο, σε προσιτή τιμή. Ο εσωτερικός χώρος του Shizen Rituals μεταδίδει το ίδιο μήνυμα: απλότητα και focus στο φαγητό (…και είναι πεντακάθαρος).

Shizen Rituals
Shizen Rituals

Το φαγητό, εξάλλου, μιλάει από μόνο του όταν του επιτραπεί. Παραδείγματος χάριν, η γαρίδα στο Shizen Rituals είναι αισθητά καλύτερη από πολλών άλλων σουσάδικων. Η Shrimp Tempura, με τη θεσπέσια καυτερή μαγιονέζα της, αλλά και το Popcorn Shrimp, ήταν τελείως διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει σε αυτό το εύρος τιμών. Ο σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου μας εξήγησε γιατί η γαρίδα είναι «μια τέχνη από μόνη της», όπως ανακάλυψε εκπαιδευόμενος στην Ιαπωνία. Γευστικότατο συνοδευτικό είναι η δροσερή Salmon Salad, μαζί με μια παγωμένη ιαπωνική μπιρίτσα. Εκτός του sushi, προτεινόμενο είναι το ζουμερό Chicken Teriyaki, αλλά και τα εξαιρετικά ιαπωνικά Sando. Εκτός από τα αλμυρά Sando με χοιρινό ή κοτόπουλο, παραδεισένιο επιδόρπιο είναι το Sweet Sando με γλυκιά κρέμα και φρούτα εποχής. Τα χρώματα είναι σχεδόν εξίσου απολαυστικά με τις γεύσεις.

Shizen Rituals

Στο Shizen Rituals θα βρείτε και συναρπαστικά σύνθετα ρολάκια, όμως το ομώνυμο Shizen Roll, με καψαλισμένο τόνο, κρέμα αβοκάντο, καρότο και τραγανό κρεμμύδι. Κλασικά αγαπημένα όπως το Dragon Roll και το California Roll είναι προετοιμασμένα με τέχνη και απλότητα. «Δεν πρέπει να χάνεται η ποιότητα και η γεύση του ψαριού», μου εξηγούν οι σεφ. Το sushi απαιτεί προετοιμασία που είναι «απλή», αλλά συγκεκριμένη. Οι «φανφάρες» απλώς βλάπτουν την πρώτη ύλη και συχνά ένα παραμπουκωμένο roll είναι έτσι, ακριβώς για να σκεπάσει κάτι άνοστο. Οι τέσσερις σεφ του Shizen Rituals θέλουν να φέρουν το καλό sushi στον πολύ κόσμο και το καταφέρνουν με υψηλή ποιότητα σε προσιτές, συγκριτικά, τιμές.

Shizen Rituals

Λουίζης Ριανκούρ 81, Αμπελόκηποι, 21 0699 3044
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 13:00 – 00:00, Κυριακή: 13:00 – 23:00
facebook: Shizen Rituals
Instagram: @shizenrituals

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ