Tip of the day

Πού θα βρεις το μοναδικό φιλιππινέζικο μπαρ της Αθήνας;

Εξωτικά cocktails στο κέντρο της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sentro Otso
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το Sentro Otso στην Κλειτίου είναι το πρώτο φιλιππινέζικο bar της Ελλάδας, ίσως και της Ευρώπης

O Sami Aljonne Diego, ο Julius Evan Alcantara, o Dominador Jr Bustamante, o Ziad Freedom Ahmed και η Athina Cacatian έχουν όλοι καταγωγή από τις Φιλιππίνες, όμως μεγάλωσαν εδώ, στην Ελλάδα, όπου και γνωρίστηκαν. Κάποιοι είναι φίλοι από μικρά παιδιά, άλλοι συναντήθηκαν στην πορεία. Είναι νέοι, λίγο πριν ή μετά τα 30 και εδώ και λίγο καιρό ιδιοκτήτες του Sentro Otso, του πρώτου φιλιππινέζικου bar της Ελλάδας, πιθανότατα και της Ευρώπης.

Sentro Otso
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τι κάνει όμως αυτό το bar φιλιππινέζικο; Την απάντηση τη βρίσκεις εύκολα με μία ματιά στον κατάλογο. Margarita με Calamansi (εσπεριδοειδές που μοιάζει με lime, είναι όμως πιο γλυκό, καλλιεργείται παντού στις Φιλιππίνες και χρησιμοποιείται σε πολλά παραδοσιακά πιάτα). Cocktails με σιρόπι Panutsa (παραδοσιακό φιλιππινέζικο γλυκό), με Ube (είδος γλυκοπατάτας), με διάφορα εξωτικά υλικά. Στα ράφια πίσω από την μπάρα φιγουράρουν το premium φιλιππινέζικο ρούμι Don Papa («αυτό να ξέρεις θεωρείται Άγιο στις Φιλιππίνες», με ενημερώνει ο Sami), μπίρες San Miguel, και ισπανικά brandy που αγαπούν οι Φιλιππινέζοι. «Με άλλα λόγια, ό,τι φιλιππινέζικα υλικά είχε η Αθήνα, τα χρησιμοποιήσαμε!», λένε όλοι γελώντας. Εννοείται πως όλα τα cocktails είναι signature, αν και ο Dominador με τον Ziad, θα σου φτιάξουν και όποιο κλασικό cocktail επιθυμείς. Επίσης, να αναφέρω ότι όλα τα υλικά που απαιτεί η προετοιμασία των cocktails από τους χυμούς μέχρι τα σιρόπια φτιάχνονται εδώ, in house.

Sentro Otso
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το πρώτο φιλιππινέζικο bar της πόλης, εκτός από το να σερβίρει cocktails με φιλιππινέζικα υλικά, θα παίζει φιλιππινέζικη μουσική, θα προβάλλει φιλιππινέζικες ταινίες και κάποιες βραδιές θα έχει και καραόκε. Κι όσο για την ονομασία, αυτή είναι Sentro Otso (δηλαδή «Κέντρο Οχτώ») γιατί στις Φιλιππίνες συνηθίζουν να λένε «Πάμε Κέντρο!». Ακριβώς όπως κι εδώ, όπου χάρη σε αυτούς τους Λατίνους της Ασίας με τα τεράστια χαμόγελα και τις ζεστές καρδιές, το κέντρο μόλις απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον.

Κλειτίου 8,  Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 18.00-02.00, Δευτέρα-Τρίτη Κλειστά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ