Tip of the day

Πού θα βρεις το κατάστημα με exclusive και συλλεκτικά sneakers;

Το AFTERMATH είναι το πρώτο exclusive resell store στην Αθήνα

Ευτέρπη Μουζακίτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

AFTERMATH: Ο 20χρονος Νίκος Λαμπριανός βρίσκεται πίσω από το πρώτο exclusive resell store συλλεκτικών sneakers

Στην οδό Καρύτση, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, ο 20χρονος Νίκος Λαμπριανός έχει ανοίξει το πρώτο resell store στην Ελλάδα. Μιλάμε για το AFTERMATH το οποίο εξειδικεύεται στην πώληση limited edition sneakers και streetwear. Απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις των συλλεκτικών παπουτσιών και μπορεί να σε προμηθεύσει με υπεροχα κομμάτια από μάρκες όπως Nike, Jordan, Supreme, Off-White, Adidas και YEEZY. Το πρώτο κατάστημα στον αριθμό 3 της οδού Καρύτση ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Δεκεμβρίου του 2021, έχει μίνιμαλ αισθητική και διακόσμηση και αποπνέει και ένα χαλαρό, φιλικό vibe. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Λαμπριανό, υπάρχει κοινό και ζήτηση παρά το ότι η Ελλάδα είναι ακόμα μια νέα αγορά, που σιγά σιγά ξεκινά να γνωρίζει τον κόσμο του resell των exclusive και συλλεκτικών sneaker. «Το sneaker είναι τεράστιο τρεντ παγκοσμίως, το λανσάρουν σε πασαρέλες μόδας μεγάλων οίκων μόδας, το φορούν μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί, τραγουδιστές» λέει ο ίδιος.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει είναι να αγοράζει συλλεκτικά κομμάτια και στη συνέχεια να τα μεταπωλεί. Το reselling είναι το πάθος του. Περιγράφει πως σε αυτόν τον κόσμο μπήκε τυχαία, όταν ήταν ακόμα στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου και κατάφερε να αγοράσει μια συλλεκτική μπλούζα και στη συνέχεια να τη μεταπουλήσει. «Ξεκίνησα να αφιερώνω χρόνο για να ψάχνω κομμάτια, μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα αλλά και μια εμπειρία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και δυνατή».

Ο Νίκος Λαμπριανός αναφέρει μάλιστα ότι έχουν υπάρξει φορές που έχει περάσει έξω από ένα κατάστημα πάνω από 48 ώρες για να μπορέσει να είναι ανάμεσα στα άτομα που θα πάρουν το συλλεκτικό προϊόν. Μαζί με την παρέα του, που τον στήριζε κάθε φορά σε αυτή τη διαδικασία, εξοπλίζονταν με καρεκλάκια, καλή διάθεση, υπομονή και «στήνονταν» έξω από το εκάστοτε κατάστημα, πάντα από τους πρώτους και δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσουν πίσω χωρίς το συλλεκτικό κομμάτι.

AFTERMATH, Καρύτση 3 και διαδικτυακά στο www.aftermathathens.com και στο Instagram: @afterm_ath