Tip of the day

Ο καλύτερος περιπτεράς του Παγκρατίου

Πουλάει τα πάντα, βρίσκεται πάντα δίπλα σου

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Αλεξίου

Ο κύριος Κώστας στο περίπτερο στη γωνία Σπύρου Μερκούρη και Βασιλέως Γεωργίου Β’ στο Παγκράτι έχει όλα όσα θες, και προσφέρει τη δυνατότητα να πληρώνεις και τους λογαριασμούς σου

Κοντά 30 χρόνια έχει ο Κώστας Αλεξίου το γωνιακό περίπτερο στο «έξω» Παγκράτι, οι της γειτονιάς τον ξέρουμε με το μικρό του όνομα και τον αγαπάμε για την ευγένεια, την ταχύτητα αλλά και την καλή του την καρδιά*. Οι υπόλοιποι, όσοι περνάνε συχνά από αυτό το κεντρικό σημείο, ξέρουν πως όποια ώρα κι αν περάσουν, ακόμη και τα ξημερώματα μιας νύχτας με χιονιά –όπως προχτές με την Barbara-, θα τον βρουν στο πόστο του, αυτόν ή τον μικρότερο αδερφό του Άρη και θα εξυπηρετηθούν αυθωρεί και παραχρήμα.  

Κώστας Αλεξίου
Κώστας Αλεξίου

Παλιότερα, τον κόσμο «σέρβιρε» και η μαμά τους η Γαρυφαλλιά, που ήταν κι αυτή ταχύτατη (και με ικανότητα αριθμομηχανής στους λογαριασμούς), μετά όμως ήρθαν τα εγγόνια κι έμπλεξε με πάνες και φρουτόκρεμες, που καιρός και γι' άλλα… Το περίπτερο-«φωτεινός φάρος» λοιπόν, φυσικά θα σε προμηθεύσει με καπνά, -άμα μάλιστα πηγαίνεις συχνά θα στα ακουμπήσει μπροστά σου πριν καν του τα ζητήσεις-, μπίρες, αναψυκτικά, σοκολάτες –μεγάλη ποικιλία-, τσιπς και γαριδάκια, συσκευασμένα σάντουιτς διαφόρων ειδών, ασπιρίνες, καφέδες, κριτσίνια, τις τυλιχτές στο χαρτί παλιακές καραμέλες αλλά και φέτα ή τυρί τριμμένο αν βρεις κλειστό το σούπερ μάρκετ. Τα ψυγεία ολόγυρα περιέχουν τα άπαντα του παγωτού, γάλατα, γιαούρτια (που δεν περιμένεις να τα βρεις εδώ), τις μπίρες που παγώνουν, πάνω τους και σε καφάσια δίπλα ακουμπάει τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

Περίπτερο στο Παγκράτι

Συνεχίζει με εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς, κάρτες κινητής τηλεφωνίας που… εδώ φανερώνει και την καλή του την καρδιά* αφού τις τοποθετεί μάλιστα στο κινητό αν ο πελάτης ανήκει στην τρίτη ηλικία και δεν βλέπει να την αλλάξει μόνος του. Γενικώς κάνει αθόρυβα και στο μουλωχτό πολλές «εξυπηρετήσεις» σε όλα τα γερόντια της περιοχής, βοηθάει που λέμε όπου και όπως μπορεί και από την άλλη ενώ ξέρει τα άπαντα από τα κουτσομπολιά της γειτονιάς δεν θα ανοίξει ποτέ το στόμα του για κανέναν. Για το τέλος σας έχω το καλύτερο, αυτό που οι πιο φανατικοί του πελάτες λένε πως «σώζει κόσμο» και είναι η δυνατότητα που σου δίνει να πληρώσεις στο περίπτερό του και όλους σου τους λογαριασμούς –νερά, ηλεκτρικά, τηλέφωνα. Και μάλιστα όποια ώρα και στιγμή θέλεις ακόμα και μεταμεσονυχτίως!

Περίπτερο του Κώστα Αλεξίου, Σπύρου Μερκούρη στην γωνιά με Βασιλέως Γεωργίου Β’

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ