Tip of the day

Το πιο παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο στο Σύνταγμα

Κλασικό κινέζικο εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές που τις προτιμούν οι Κινέζοι, άρα και εμείς όταν θέλουμε Κινέζικο

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wok Dragon Express

Το “Wok Dragon Express” σερβίρει αυθεντικό κινέζικο φαγητό γι' αυτό και το προτιμούν πολλοί Κινέζοι της Αθήνας

Στα κινέζικα εστιατόρια στα οποία πηγαίνουν για φαγητό οι εγχώριοι Κινέζοι, ή οι τουρίστες Κινέζοι, είναι βέβαιο ότι θα φας «κανονικό» κινέζικο φαγητό, σαν αυτό που τρώνε, αν όχι στην ίδια την Κίνα όπου όλα λέει έχουν διαφορετική γεύση, τότε σαν αυτό που τρώνε όσοι εκτιμούν την πιο ορίτζιναλ μορφή του κινέζικου φαγητού. Δηλαδή οι Κινέζοι, και σόρι για την επανάληψη του Κινέζου, που αναγκαστικά πάει κι έρχεται σε αυτήν την παράγραφο.

Wok Dragon Express

Λοιπόν έχουμε φίλους Κινέζους, και εκτιμάμε πολύ την κουλτούρα, την παράδοση, τον πολιτισμό αλλά κυρίως την κουζίνα της μακρινής Κίνας: ακόμα κι όταν δεν αναγνωρίζεις τις διαφορές ανάμεσα στην Καντονέζικη και τη Μάνταριν ή τη Νότια/Βόρεια Κινέζικη Κουζίνα, τσιμπάς με ένα ωραίο τηγανιτό ρύζι, ένα γλυκόξινο οτιδήποτε, όπως και όταν η Πάπια Πεκίνου είναι όσο τραγανή χρειάζεται και δεν έχει βαριά μυρωδιά (παπίλα). Στο “Wok Dragon Express” έχεις την εντύπωση ότι η πάπια ήρθε αεράτη, κατευθείαν από το Πεκίνο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, με τα πιτάκια, τα λαχανικάκια και όλα της τα σεπρεπέ κομπλέ. Όλα τα πιάτα είναι πάρα πολύ κινέζικα και νόστιμα μαζί, τα λαχανικά είναι φρέσκα, το ρύζι αφράτο, τα νουντλς σωστά μαγειρεμένα, οι σάλτσες πεντανόστιμες.

Wok Dragon Express

Αφήσαμε τους Κινέζους φίλους να παραγγείλουν, γιατί ξέρουν καλύτερα πώς είναι το καλό το ντάμπλινγκ (αχνιστό, και με κάμποση γέμιση). Το μαγαζί είναι μεγάλο, με αραιά τραπέζια, με ράντομ κινέζικα στοιχεία στη διακόσμηση – αν και οι Κινέζοι γενικά δεν σκοτώνονται για τη διακόσμηση, τους ενδιαφέρει να είναι καλό το φαγητό, με φρέσκα συστατικά και μαγειρεμένο με τον τρόπο που μαγείρευε η γιαγιά τους… Παρά τις αναπόφευκτες δυτικές επιρροές, το “Wok Dragon Express” διατηρεί την εντελώς κινέζικη ταυτότητα και τα ακόμα πιο εντελώς κινέζικα πιάτα του. Τα περισσότερα από τα οποία είναι και οικονομικά εκτός από τέλεια. Και κινέζικα. 

Wok Dragon Express

‘Wok Dragon Express’, κινέζικο εστιατόριο, Μητροπόλεως 51, Σύνταγμα, 2103238424

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ