Tip of the day

Πού θα βρεις τα πιο ψυχεδελικά κοράλλια για να φτιάξεις ΤΟ τέλειο ενυδρείο

Μαζί και άλλα πλάσματα του βυθού αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι

Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Aquarium shop στο Χαλάνδρι θα γνωρίσεις από κοντά τον πανέμορφο υποβρύχιο κόσμο και θα αποκτήσεις το ενυδρείο των ονείρων σου

Κοράλλια που μοιάζουν να έχουν βγει από sci-fi ταινία, μικροοργανισμοί με ψυχεδελικά χρώματα και μυστήρια vibes που θα μπορούσαν να είναι εξωγήινοι ζουν σε έναν θαλάσσιο μικρόκοσμο στο Χαλάνδρι, το Aquarium shop. Βρήκαμε το αθηναϊκό βασίλειο των κοραλλιών, μέσα στο οποίο τα θαλάσσια ασπόνδυλα αναπτύσσονται σαν να βρίσκονται στα βάθη κάποιου κοραλλιογενούς υφάλου. Εκεί, όποιος ενδιαφέρεται, χωρίς να χρειάζεται να κάνει καταδύσεις ή να παρακολουθήσει κάποιο σχετικό ντοκιμαντέρ, μπορεί να γνωρίσει από κοντά τους πανέμορφους αυτούς οργανισμούς. 

Στο Aquarium shop φιλοξενούνται σχεδόν όλα τα κοράλλια που υπάρχουν στις φάρμες αναπαραγωγής της Ευρώπης! Διατηρούνται μέσα σε συστήματα ενυδρείων που διαθέτουν μια σειρά από σύνεργα εξοπλισμού, ανάμεσά τους θερμοστάτες για τη θέρμανση των ενυδρείων, ανεμιστήρες ή chiller για την ψύξη τους, ειδικό φωτισμό Led για να καλύπτει την ανάγκη τους να φωτοσυνθέτουν, ενεργό άνθρακα, αντιφώσφορο και real reef rock, έναν πορώδη και ελαφρύ τεχνητό βράχο που δημιουργείται από σπασμένο κοράλλι και ο οποίος βοηθάει στη βιολογία του ενυδρείου. 

Οι περισσότεροι «κολλούν» με την ιδέα ότι μπορούν να τα έχουν σε μια γυάλα στο σπίτι και να τα παρατηρούν καθημερινά. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα. Όπως εξηγεί η ομάδα του καταστήματος: «Όταν ξεκινάμε ένα ενυδρείο "reef tank", δηλαδή τροπικού υφάλου με κοράλλια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο βαθμός δυσκολίας στη διατήρηση και το κόστος αυξάνεται σε σχέση με άλλες κατηγορίες θαλασσινών ενυδρείων όπως τα "fish-only", που είναι μόνο με τροπικά ψάρια. Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο πάντα αποζημιώνει! Κάνοντας σωστή επιλογή ενυδρείου, τεχνικού εξοπλισμού, φωτισμού και με βάση τους ζωντανούς οργανισμούς που θα φιλοξενηθούν, σε συνδυασμό με την αγάπη για τον ύφαλο που θα δημιουργήσουμε, σίγουρα θα φτιάξουμε ένα υγιές και μαγευτικό ενυδρείο. Η τοποθέτηση ενυδρείου στον χώρο μας φέρνει μαζί και άλλου είδους "προνόμια". Μας φέρνει σε επαφή με τον υποθαλάσσιο μυστήριο κόσμο και μαζί με την αίσθηση της ηρεμίας που δημιουργούν το νερό και οι χαλαρές κινήσεις των ψαριών, επαναφέρει την εσωτερική γαλήνη, ενώ διώχνει μακριά τους έντονους ρυθμούς και το άγχος της καθημερινότητας».

Αquarium shop: Φιλίππου Λίτσα και Χαϊμαντά, Χαλάνδρι, 2106894454