Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο ιταλικό παγωτό στο Παγκράτι

Εδώ σχηματίζονται ουρές απ’ έξω ακόμη και τον χειμώνα

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Maraboo

Το «Maraboo» σίγουρα έχει το καλύτερο σπιτικό ΚΑΙ ιδιόρρυθμο παγωτό, και όχι μόνο στο Παγκράτι

Στο Παγκράτι έχει διάφορα «καλύτερα», μπαρ, καφέ, εστιατόρια, παγωτά, μαγαζιά, άτομα. «Ιδιόρρυθμο» με «παγωτό» δεν κολλάει, σίγουρα θα διαμαρτυρηθεί κάποιος που ξέρει άψογα Ελληνικά ότι το «ιδιόρρυθμος» συνοδεύει πρόσωπα και όχι τρόφιμα, για όνομα… αλλά όσο καλά Ελληνικά κι αν ξέρει ο κάποιος, ας πάει να δοκιμάσει παγωτό Μαύρη Μπίρα ή Λέμονγκρας με δεν- θυμάμαι-τι, και ας μας πει μετά κατά πόσον είναι ή δεν είναι ιδιόρρυθμα αυτά τα παγωτά, και οι γεύσεις, εκεί στο εξωτικό Παγκράτι. Η Βίκυ, η κοπέλα που σερβίρει και σκαρφίζεται τις διάφορες γεύσεις, η παγωτατζού του «Maraboo», σπούδασε παγωτο-τέχνη στην Ιταλία, όπου πηγαίνει συχνά και ενημερώνεται για την πορεία του ιταλικού παγωτού. Το οποίο είναι εξαιρετικά σπέσιαλ μια και οι Ιταλοί έχουνε πάρει το κολάι στο παγωτό όπως και σε πολλά φαγώσιμα – σε πιάνει απελπισία όταν πηγαίνεις στην διπλανή Ιταλία, δύο τσιγάρα δρόμο, και δοκιμάζεις αριστουργήματα στην πιο ταπεινή τζελατερία, ή πιτσαρία, ή παστερία.

Maraboo

Τα παιδιά που τρέχουν το «Maraboo» είναι καλλιτέχνες που κατέχουν τις παραδοσιακές τεχνικές παραδοσιακού ιταλικού παγωτού, σε σορμπέ (χωρίς γάλα ή κρέμα) και σε παγωτό-παγωτό, με γάλα ή/και κρέμα. Τα υλικά τους είναι φυσικά, δεν χρησιμοποιούν πολλή ζάχαρη, καθόλου γαλακτοματοποιητές ή άλλα καλλιαρντά πρόσθετα, και ανεβάζουν τα στάνταρ αντί να τα κατεβάζουν, παρά τις δύσκολες εποχές. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ έχουν ουρές έξω από το μαγαζί – εμείς πήγαμε λίγο πριν κρυώσει ο καιρός αλλά με διαβεβαίωσαν ότι και με σκληρό κρύο ακόμα, η πελατεία εξακολουθεί να κινείται.

Maraboo

Πήρα μια μεγάλη μπάλα Αλμυρή Καραμέλα και ήταν τέλεια, ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ αλμυρή, σαν το εγγλέζικο toffee ή σαν τις καραμέλες-αγελαδίτσες με το χρυσόχαρτο, αν τις θυμάστε (που είστε κι εσείς Τζουράσικ αν πράγματι τις θυμάστε, και μπράβο σας, μια χαρά κρατιέστε). Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω Λέμονγκρας, ίσως και Μαύρη Μπίρα, ή μία από τις άλλες πολύ ιδιόρρυθμες γεύσεις του μικρού γωνιακού παγωτατζίδικου με το καλύτερο παγωτό του Παγκρατίου, ίσως και της Ρώμης. 

«Maraboo», Ιταλικό σπιτικό παγωτό, Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ