Tip of the day

Το πιο μικρό μαγαζί (1τ.μ. πρόσοψη) του κέντρου με τις πιο σπιτικές πίτες

Στο Harry’s Kitchen οι συνταγές είναι από την Αττάλεια, τα υλικά πρώτης ποιότητας και οι ιδιοκτήτες συμπαθέστατοι

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Harry’s Kitchen
© Θανάσης Καρατζάς

Το Harry’s Kitchen είναι ένα από τα μικρότερα μαγαζιά της Αθήνας και φτιάχνει πεντανόστιμες πίτες

Η Αξαρλιάν είναι ένας από τους πιο μικρούς δρόμους του κέντρου, ο μια σταλιά πεζόδρομος που ενώνει Λέκκα με Πραξιτέλους. Στη γωνία υπάρχει μαγαζάκι με πρόσοψη ένα τετραγωνικό μέτρο (εντελώς αλήθεια!) και μια βιτρίνα με στρουμπουλές, καλοψημένες πίτες: κασερόπιτα, κρεατόπιτα, παστουρμαδόπιτα, πίτα με φουρτάλια Άνδρου, πίτα-καγιανά και άλλες. Είναι πεντανόστιμες, τα υλικά φωνάζουν από μακριά την ποιότητά τους, και αν τις δοκιμάσεις θα δεις πως αν και… τούρμπο γεύσης στο τέλος σου αφήνουν μόνο απόλαυση, χόρταση, και μηδέν λιπαρότητα.

Χάρης Σατυρίδης
© Θανάσης Καρατζάς

Ο κύριος Χάρης Σατυρίδης έχει καταγωγή από την Αττάλεια και ξέρει από μικρασιάτικες συνταγές. Η κυρία Γιούλη, η γυναίκα του, έχει καταγωγή κυκλαδίτικη, από Άνδρο και Σύρο γι’ αυτό και η φουρτάλια, η κλεισμένη μέσα στην πίτα. Ξεκίνησαν το μαγαζάκι της Αξαρλιάν πριν 3-4 χρόνια και από τότε ουρές σχηματίζονται απ’ έξω καθημερινά. Ανοίγουν κάθε μέρα στις 7 και κλείνουν στις 4, ο κύριος Χάρης όμως έρχεται από τις 3 τα ξημερώματα για την προετοιμασία.

Harry’s Kitchen
© Θανάσης Καρατζάς

Η τυρόπιτα έχει μέσα και μια σταλιά δυόσμο, η κασερόπιτα έχει αυθεντικό κασέρι Μυτιλήνης και γραβιέρα Κρήτης, στην κοτόπιτα ο κύριος Χάρης καραμελώνει μαύρη ζάχαρη, κρεμμύδια και πιπεριά Φλωρίνης. Η παστουρμαδόπιτα έχει φιλέτο παστουρμά μαζί με κασέρι, κρεμμύδι, μαϊντανό. Η πίτα με φουρτάλια Άνδρου έχει αυγό, ντομάτα, λουκάνικο, η πίτα-καγιανάς είναι με ομελέτα, φρέσκο βούτυρο και φρέσκια ντομάτα, ρίγανη και φέτα, η μελιτζανόπιτα έχει σαν βάση το ιμάμ που φτιάχνει η κυρία Γιούλη, η κρεατόπιτα Αττάλειας έχει κιμά μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό, καυτερό μπούκοβο, πιπέρι καγιέν, σουμάκ, σκόρδο, κρεμμύδι πελτέ. Η πίτα - τας κεμπάπ έχει μοσχάρι γάλακτος. Τελευταίες προσθήκες στον κατάλογο η πατατόπιτα, η κρεμμυδόπιτα, μια μπουγάτσα και μια μηλόπιτα, φυσικά φτιαγμένες με την ίδια πάντα ποιότητα και νοστιμιά.

Harry’s Kitchen
© Θανάσης Καρατζάς

Αξαρλιάν 2, Αθήνα,  6944776515, 6944776019 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ