Tip of the day

Πού θα βρεις το Second Hand Shop που βοηθά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Αντίκες, μουσικά όργανα και ρούχα θεατράλε, cd και dvd, βιβλία, ρούχα vintage είναι μερικά από όσα θα βρεις

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Second Hand Shop

Στο Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα ανανεώσεις την ντουλάπα και το σπίτι σου βοηθώντας άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ρούχα vintage και σύγχρονα, παπούτσια, δίσκοι, cd και dvd, βιβλία, περιοδικά, κόμικς faux bijoux, αξεσουάρ, τσάντες, είδη σπιτιού και διακόσμησης, παιδικά και βρεφικά είδη, παιχνίδια αλλά και κάποια ιδιαίτερα κομμάτια όπως αντίκες, μουσικά όργανα και ρούχα τεατράλε θα συναντήσει κανείς στο Second Hand Shop που στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά της πολυπολιτισμικής Κυψέλης. Στην ιστορική στοά που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Impact Hub Athens, το Second Hand Shop δεν είναι ένα απλό κατάστημα με είδη από δεύτερο χέρι αλλά πίσω του βρίσκεται ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Αρχιπέλαγος, μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που έχει συσταθεί με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης κυρίως για άτομα με ψυχικά προβλήματα αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως μετανάστες, πρόσφυγες, πρώην χρήστες ουσιών και αποφυλακισμένοι.

Second Hand Shop

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση του Κοι.Σ.Π.Ε. «Αρχιπέλαγος» στήθηκε από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, από φορείς της κοινωνικής οικονομίας, φορείς της αυτοδιοίκησης, κοινωνικά αλληλέγγυους ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυρίως από άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Ο Συνεταιρισμός αποβλέπει στην κοινωνική και επαγγελματική (επαν)ένταξη ατόμων, που δυσκολεύονται στην ελεύθερη αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας οικονομικές δραστηριότητες όπως είναι το Second Hand Shop. Ταυτόχρονα, αποτελεί και «μονάδα ψυχικής υγείας» μιας και με τη λειτουργία του συμβάλλει στη θεραπεία και την οικονομική αυτάρκεια των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Second Hand Shop
Second Hand Shop

Η Σοφία Λιάκου-Δημητροπούλου, υπεύθυνη του Second Hand Shop είναι εκεί 4 χρόνια με ένα πλατύ χαμόγελο και σε υποδέχεται πάντα με ευγένεια «Το κατάστημα μας είναι μια πρωτοβουλία συμμετοχικής προσπάθειας που δημιουργεί δεύτερες ευκαιρίες. Δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης για ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα καθώς και δεύτερη ευκαιρία για αντικείμενα που θα συνεχίσουν έναν κύκλο ζωής με ανθρώπους που τα προμηθεύονται σε χαμηλές τιμές και κυρίως για καλό σκοπό. Μια κύρια δυσκολία που αντιμετωπίζουμε ωστόσο, είναι ο χώρος που στεγαζόμαστε καθώς είναι πολύ μικρός και στα πλάνα μας είναι να καταφέρουμε να επεκταθούμε στο άμεσο μέλλον».

Second Hand Shop

Όλα τα αντικείμενα που μπορεί να βρει κάποιος προέρχονται από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών ενώ το κοινό τους μετά από 4 χρόνια λειτουργίας φτάνει και πέρα από τα σύνορα της Αθήνας. Σήμερα δέχονται τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε καθημερινά 10.00 – 18.00 στα γραφεία Μηθύμνης 19 στην Κυψέλη & στο κατάστημα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (ώρες καταστημάτων).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ