Tip of the day

Η πιο «μεθυστική» spicy mango margarita τoυ κέντρου

Φύγαμε για Μεξικό

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spicy Mango Margarita

Στο Loco Athens θα απολαύσεις την πιο γευστική Spicy Mango Margarita της Αθήνας

Είσαι – δεν είσαι λάτρης του μεξικάνικου, σίγουρα έχεις πιει ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ του κόσμου, την περίφημη Μαργαρίτα. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου. Κάτι η όξινη γεύση του lime που κάνει την τέλεια κόντρα με τη γλυκιά γεύση του λικέρ πορτοκάλι, κάτι η αλμύρα του αλατιού που με «τσιγκλάει» σε κάθε γουλιά, κάτι το κάψιμο της τεκίλας, αυτό το ποτό με κάνει να το αναζητάω σε κάθε νυχτερινή μου έξοδο. 

Πέμπτη βράδυ –το νέο Σαββατόβραδο για τους over 25-,  στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, και στην τακερία - τεκιλερία Loco, τα παιδιά του σέρβις μας προτείνουν το κάτι διαφορετικό, «το κάτι άλλο»... Λίγο αργότερα δοκίμαζα για πρώτη φορά ένα κοκτέιλ που φέρει το όνομα «Spicy Mango Margarita»! Και spicy, και με mango, και πάντα Μαργαρίτα! Πρόκειται για μια πιο hot –εδώ κυριολεκτώ- παραλλαγή του μεξικάνικου κοκτέιλ που κρατάει το «σώμα του», αλλά πειραματίζεται.

Spicy Margarita

Το κοκτέιλ περιλαμβάνει τεκίλα Cazadores Reposado, πουρέ από εξωτικό μάνγκο, χυμό από λάιμ, triple-sec λικέρ πορτοκάλι και σταγόνες από firewater bitters. Για
κάποιες λέξεις πιθανόν ήδη ανέτρεξες στο google, αν όχι θα σε βοηθήσω εγώ. Η τεκίλα Cazadores
Reposado είναι μια old school τεκίλα, από τις πιο δημοφιλείς στο Μεξικό, η οποία συνδυάζεται άψογα με πουρέδες φρέσκων φρούτων και πικάντικες γεύσεις –επομένως καθόλου τυχαία επιλογή. Στο σώμα του ποτού πρωταγωνιστεί η έντονη και ξυλώδης γεύση της αγαύης μαζί με νότες πορτοκαλιού και λεμονιού. Όσο για το firewater bitters, πρόκειται για ένα χειροποίητο βάμμα από πιπεριές habanero. Δίνει ένταση και κάνει το κοκτέιλ πικάντικο, χωρίς όμως να αλλοιώνει τη γεύση των συστατικών του. Σε αυτό το βάμμα ισορροπούν απόλυτα η καυτερή πιπεριά με τις νότες λουλουδιών. Αξίζει να το δοκιμάσεις. Εάν δεν είσαι και πολύ των πειραματισμών και επιμένεις στην παραδοσιακή συνταγή -ωστόσο με κάποιο μικρό twist-, τότε δοκίμασε τη Loco Margarita. Eξίσου ελκυστική.

Μπορείς να συνδυάσεις το/τα κοκτέιλ σου με διάφορες νόστιμες μεξικάνικες συνταγές (που μάλιστα έχουν την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου!), όπως τις γαρίδες aguachiles με χυμό lime και πιπεριά shisito, τις quesadillas με καραμελωμένη πανσέτα και λάδι τρούφας και το χοιρινό iberico el pastor, new entry πιάτο που σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις μόνο σου τα tacos. Εκτός από την κατηγορία «Make your own tacos», προτείνω ανεπιφύλακτα τα tacos με κροκέτα μπακαλιάρου και ταρα-mayo!

Καλαμιώτου 15, Κέντρο, 210 3318778

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ