Tip of the day

Το πιο εθιστικό Souvenir Shop στην Πλάκα

Το μαγαζί που σε κάνει τουρίστα στην πόλη σου

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
ΤΕΥΧΟΣ 874
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιο εθιστικό Souvenir Shop στην Πλάκα

To Flâneur είναι το Souvenir Shop στην Πλάκα που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Πλάκα, ένιωσα σαν να βρισκόμουν σε κυκλαδίτικο νησί. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που θέλησα να αγοράσω κάποιο σουβενίρ για να θυμάμαι τη στιγμή. Όμως τα περισσότερα από τα σουβενίρ στα καταστήματα της περιοχής μου φαίνονταν τουριστικά και ακαλαίσθητα. Φεύγοντας από τα Αναφιώτικα και κατεβαίνοντας την οδό Φλέσσα, είδα στα δεξιά μου το μικρό μαγαζάκι με την επωνυμία Flâneur. Η όμορφη είσοδος του καταστήματος και κυρίως η επωνυμία Flâneur (Περιηγητής) μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και σύντομα βρισκόμουν μέσα.

Η είσοδος του Flâneur Souvenirs & Supplies

Στο Flâneur εντοπίζει κανείς προϊόντα με δύο σημεία αναφοράς: τα ταξίδια και την Ελλάδα. Κι εγώ εκεί μέσα βρήκα τα πιο ξεχωριστά σουβενίρ που έχω δει ποτέ. Η συλλογή συμπεριελάμβανε ζωγραφισμένες πάνινες τσάντες, μπλούζες, χάρτες που τους χρωματίζεις αλλά και έτοιμους, καρτ-ποστάλ, τετράδια, σελιδοδείκτες, βιβλία, κάδρα μικρά και μεγάλα, κούπες για ταξίδια και για το σπίτι, patches, κάλτσες, καπέλα, κονκάρδες, κοσμήματα, μέχρι σαπούνια και μαχαίρια. Φυσικά διέθετε μαγνητάκια και αυτοκόλλητα. Πέρα από αυτά, βρήκα και εξαιρετικά στιλάτα σακίδια και εξεζητημένες μεταξοτυπίες και prints. Καθετί εκεί μέσα είχε ένα χαρακτήρα  περιπέτειας και συνάμα τέχνης. Παρατήρησα, επίσης, ότι τα προϊόντα είχαν δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο από Έλληνες σχεδιαστές και graphic designers, γνωστούς ή και ανερχόμενους.

Τα προϊόντα του Flâneur Souvenirs & Supplies
Προϊόντα ελλήνων δημιουργών Flâneur Souvenirs & Supplies

Και μόνο η περιήγηση στο χώρο του Flâneur είναι διασκεδαστική εμπειρία. Κάθε φορά που πάω θέλω να δω ένα-ένα τα ξεχωριστά αυτά μικρά έργα τέχνης. Βοηθάει το φιλικό κλίμα του χώρου και των πωλητών αλλά και η εξαιρετικά προσεγμένη μουσική επιμέλεια. Πολύ συχνά, ενώ κάνω τα ψώνια μου, σταματάω για να κάνω Shazam κάποιο από τα τραγούδια που θα τύχει να παίζει στο background.

Ο χώρος του Flâneur Souvenirs & Supplies

Λίγες μέρες αργότερα από την πρώτη φορά που βρέθηκα στο Flâneur, επικοινώνησα με το κατάστημα για να μου στείλουν στη Θεσσαλονίκη, -τότε έμενα εκεί-, κάποια προϊόντα που είχα  ξεχωρίσει. Τώρα που πια μένω στην Αθήνα, η βόλτα στο Flâneur είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες.

Φλέσσα 1, Αθήνα 105 58
2103226900
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη με Παρασκευή 12–8 μ.μ
Σάββατο και Κυριακή 12-6 μ.μ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ