Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι

Στροχάιμ

Στο Από Μηχανής θέατρο

Διάρκεια: 70'
94594-216947.jpg

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία-σταθμό «Η Λεωφόρος της Δύσης» του Μπίλι Ουάιλντερ γράφει τον «Στροχάιμ», ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί... που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Οι τρεις έξοχοι ηθοποιοί συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Στο «Στροχάιμ» ο συγγραφέας εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, τον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, της μόνης διαφυγής της ανθρώπινης ύπαρξης σε καιρούς χαλεπούς.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταμάτης Φασουλής
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκις Βλουτής, Αγλαΐα Παππά