Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Συγχρονο

Γυάλινος κόσμος

Ίσως το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Ουίλλιαμς, με γεγονότα και αναμνήσεις από την προσωπική του ζωή. (ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΣΚΗΝΗ ΜΠΕΤΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ)

Διάρκεια: 140'
Γυάλινος κόσμος

Στο έργο εξιστορείται μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, που την απαρτίζουν ο γιος Τομ, η μητέρα Αμάντα και η κόρη Λώρα. Ο πατέρας τούς έχει εγκαταλείψει για χρόνια κι εκείνοι ζουν σ' ένα δικό τους "γυάλινο κόσμο". Η μητέρα έχει έμμονη ιδέα με τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο Νότο, ωστόσο τώρα δείχνει την εικόνα της "ξεπεσμένης καλλονής", ένα μοτίβο που επανέρχεται σε πολλά έργα του συγγραφέα.

Ταυτόχρονα, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή. Για το γιο της, θεωρεί ότι είναι ένας εγωιστής ονειροπόλος, ο οποίος είναι ανεύθυνος και καταφεύγει στο αλκοόλ, στην ποίηση, στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, αντί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικογένεια. Ο ίδιος ονειρεύεται να φύγει και αυτός όπως ο πατέρας του. Η Λώρα είναι μια εύθραυστη παρουσία, ανάπηρη στο πόδι, φοβάται τον έξω κόσμο, προτιμώντας τη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια και την συλλογή παλιών δίσκων γραμμοφώνου του πατέρα της.

Κάποια στιγμή, όλη η οικογένεια στρέφει την ελπίδα της σε ένα τέταρτο πρόσωπο, τον Τζιμ, έναν επισκέπτη από τον έξω κόσμο, με τον οποίο έχει ένα σύντομο φλερτ η Λώρα. Ωστόσο, τα πάντα γκρεμίζονται, καθώς εκείνος διαλύει τις αυταπάτες τους κι έτσι επανέρχονται στη σκληρή πραγματικότητα.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Καραντζάς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπέτυ Αρβανίτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου, Εκτορας Λιάτσος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τενεσί Ουίλιαμς

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη)
Κεφαλληνίας 16

2108838727

http://theatrokefallinias.gr

Γυάλινος κόσμος
Γυάλινος κόσμος
από 02/11/2018 έως 21/04/2019

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 04/11/2018 έως 21/04/2019

κάθε Τετάρτη, Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€18-10