Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Χορευτική πανούκλα» στο Σύγχρονο Θέατρο

Διάρκεια: 105'
«Χορευτική πανούκλα» στο Σύγχρονο Θέατρο

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος, μετά την -βασισμένη σε αληθινή ιστορία- «Απαγωγή της Τασούλας» (Υποψηφιότητα Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη 2020» για την Ελένη Στεργίου), στήνει μια εκρηκτική παράσταση με Μπρεχτικές αναφορές, καταιγιστικούς ρυθμούς και ειρωνική-υπαινικτική γλώσσα που -με αφορμή ένα από τα μεγάλα άλυτα μυστήρια της Ιστορίας, την μεσαιωνική Χορευτική Πανούκλα του Στρασβούργου του 1518- καυτηριάζει αλληγορικά τα κακώς κείμενα του σήμερα. Με ένα καλοκουρδισμένο ensemble ηθοποιών που, με διάθεση ανατροπής της “θεατρικής ψευδαίσθησης”, εναλλάσσουν ρόλους, προζάρουν, παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, συνθέτοντας σπαρταριστά επεισόδια.

Το δεύτερο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Μάρκελλου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και πρωτότυπη μουσική του Λευτέρη Βενιάδη. Το έργο με επιτηδευμένη αφέλεια- μιλάει για τα όρια και τις ανεπάρκειες της ανθρώπινης φύσης, τον φόβο του Θανάτου, την αναπόφευκτη φθορά σωμάτων και ιδεολογιών, την ενστικτώδη αντίδραση του ανθρώπου στην καταπίεση, στην χειραγώγηση και στην ανέχεια, φωτίζοντας την σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία της ελευθερίας και στην αναγκαιότητα του “συνανήκειν”.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κωνσταντίνος Μάρκελλος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελένη Στεργίου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πάνος Ζουρνατζίδης, Ilya Algaer, Μυρτώ Παπά, Λευτέρης Βενιάδης, Βασίλης Ντοροβάτας, Κωνσταντίνος Μάρκελλος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45

2103464380

«Χορευτική πανούκλα» στο Σύγχρονο Θέατρο
«Χορευτική πανούκλα» στο Σύγχρονο Θέατρο
από 25/11/2022 έως 03/12/2022

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 27/11/2022 έως 04/12/2022

κάθε Κυριακή 18:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 16€, Μειωμένο 13€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)