Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

Δάφνη: Ένα κουίρ παραμύθι στο Θέατρο ΕΛΕΡ

«Δάφνη»: Ένα κουίρ παραμύθι στο Θέατρο ΕΛΕΡ
© Σοφοκλής Μπιμπής

Από το Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου απέσπασε το «Summerhall Lustrum Award» και από το Soho Theatre στο Λονδίνο όπου απέσπασε το «SoHo Playhouse Medal of Excellence», το πολυβραβευμένο έργο «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η πολυσυζητημένη βρετανίδα συγγραφέας του έργου θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 11 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συμμετάσχει σε ανοιχτό QnA με τους θεατές και τους δημιουργούς της παράστασης. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νάστος.

Η υπόθεση του έργου 

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα  σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά. Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα - μια γουόντερ γούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της,  έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.

Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι.

Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Fringe festival του Εδιμβούργου αποσπώντας τα βραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» και στο Soho Theatre στο Λονδίνο κερδίζοντας το «SoHo Playhouse Medal of Excellence 2022».

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ραφαέλλα Μάρκους

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο ΕΛΕΡ
Φρυνίχου 10

2117353928

«Δάφνη»: Ένα κουίρ παραμύθι στο Θέατρο ΕΛΕΡ
Δάφνη: Ένα κουίρ παραμύθι στο Θέατρο ΕΛΕΡ
από 03/02/2024 έως 17/03/2024

κάθε Σάββατο 21:00

από 03/02/2024 έως 17/03/2024

κάθε Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από €15