Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Διάρκεια: 45'
«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» στο  Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος
© Δημήτρης Μαόφης

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος παρουσιάζουν την περφόρμανς «Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος», η  οποία έχει ως βάση το ομώνυμο κείμενο του Γάλλου ψυχαναλυτή, πολιτικού φιλοσόφου και κοινωνικού ακτιβιστή, Φελίξ Γκουατταρί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη παρουσίασή της, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Εγκλεισμοί», σε επιμέλεια του Δημήτρη Τρίκα, στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν.Α., το Νοέμβριο του 2022.

Σκηνοθετικό Σημείωμα - Σάββας Στρούμπος

Το κείμενο «Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» το έγραψε ο Φελίξ Γκουατταρί το 1973. Κυκλοφόρησε ανώνυμα στο περιοδικό Recherches, στο τεύχος «Τρία Δισεκατομμύρια Διεστραμμένοι». Πρόκειται για ένα οργισμένο φιλοσοφικό και πολιτικό μανιφέστο που γεννιέται από τις αγωνιώδεις και εξεγερσιακές ζυμώσεις του Μάη ‘68, θέτοντας στο επίκεντρο του προβληματισμού «το σώμα που παράγει την ίδια του την ελευθερία». Σήμερα αντιμετωπίζουμε αυτό το υλικό υπό το πρίσμα του φοβισμένου σώματος της πανδημίας, του βιασμένου σώματος των κακοποιημένων ατόμων, του σώματος στα πεδία των μαχών των σύγχρονων πολέμων, αλλά και του σώματος των εξεγερμένων ανθρώπων ως μήτρα μιας συναστρίας άπειρων δυνατοτήτων χειραφέτησης στον παρόντα χρόνο. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της έκθεσης «Εγκλεισμοί», σε επιμέλεια του Δημήτρη Τρίκα, στο Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν.Α., τον Δεκέμβριο του 2022.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σάββας Στρούμπος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Έλλη Ιγγλίζ, Άννα Μαρκά-Μπονισέλ
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φελίξ Γκουατταρί

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» στο  Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος
«Για να τελειώνουμε με τη σφαγή του σώματος» στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος
από 11/03/2023 έως 09/04/2023

κάθε Σάββατο, Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€ γενική είσοδος