Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Συγχρονο

«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» στο Alhambra Art Theater

«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» στο Alhambra Art Theater
© Πέτρος Μακρής

Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό είναι μια έντονη ιστορία αγάπης και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, καθώς αφορά όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε, όλες τις σκέψεις που κάνουμε και δεν μοιραζόμαστε, όλα τα ανείπωτα, που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και όχι μαρασμό. Τρεις χαρακτήρες μπλέκονται ψυχαναλυτικά σε ένα παιχνίδι ενηλικίωσης και ωρίμανσης. Καλούνται να μάθουν να ζουν τις στιγμές, να συλλαβίζουν τις αλήθειες της ζωής, να μας μυήσουν στα μυστικά του ανιδιοτελούς έρωτα και τελικά στα μυστικά της ίδιας της ζωής.

Περίληψη
Ένας συνεσταλμένος Τούρκος, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει νόημα στη ζωή, φεύγει, μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, για το Βερολίνο, με σκοπό να μαθητεύσει στο εμπόριο αλλά και να ανακαλύψει τη ζωή. Όντας ερασιτέχνης ζωγράφος, εκεί στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στα ενδιαφέροντα μέρη και μουσεία, στα περιβόητα καμπαρέ, θα γνωρίσει μια όμορφη γερμανίδα καλλιτέχνιδα, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Η σχέση τους θα μεταμορφώσει και θα στοιχειώσει και τους δυο για πάντα.

Σκηνοθεσία: Η σκηνοθεσία θα επιχειρήσει να φωτίσει τη συναισθηματική πορεία και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις των τριών ηρώων, με στόχο να τονιστεί η ανεξέλεγκτη και αμφίσημη δύναμη του έρωτα. Μέσα σε ένα σύγχρονο παραστατικό περιβάλλον, όπου η εποχή και ο τόπος λειτουργούν μόνο συνειρμικά/συμβολικά/ως μπακραουντ, η ιστορία ταξιδεύει στο χρόνο για να μας μιλήσει για τη μεταμορφωτική δύναμη του έρωτα αλλά και για την τεράστια δύναμή του να καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων. Άλλωστε οι ιστορίες είναι εκείνες που μας μυούν σε μια κοινωνική στάση εν δυνάμει ανθρώπινη, αντιρατσιστική και βαθιά πνευματική.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης, Βασίλης Τριανταφύλλου. Παίζει ζωντανά ο μουσικός: Ανδρέας Γυφτάκης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σαμπαχατίν Αλί
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Η Μαντόνα με το γούνινο παλτό» του Σαμπαχατίν Αλί: Κριτική για την παράσταση στο Alhambra Art Theater σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Διάβασε την κριτική

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο Alhambra Art Theatre
Στουρνάρη 53

2105220120

«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» στο Alhambra Art Theater
«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» στο Alhambra Art Theater
από 13/02/2023 έως 04/04/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15