Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Παιδικο

Ο Θησέας κι ο Μινώταυρος

Διάρκεια: 120'
Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας  του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους  του.

Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

1. Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη.

2. Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός, Βασίλης Τσιγκριστάρης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κάρμεν Ρουγγέρη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206

2103418579

http://www.mcf.gr

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Θησέας κι ο Μινώταυρος
από 10/11/2019 έως 12/04/2020

κάθε Κυριακή 11:00

από 10/11/2019 έως 12/04/2020

κάθε Κυριακή 14:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€12 (Γενική είσοδος), 10 (Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω), 8 (ΑμΕΑ - κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος)