Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

Ενέδρες της ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατο του Κάρολου Κουν. (ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ)

Διάρκεια: 60'
542-706359.jpg

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο και ο ιδρυτής του Γιώργος Αρμένης τιμούν την επέτειο των τριάντα χρόνων από το θάνατο του Κάρολου Κουν με μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη. Στην παράσταση συμμετέχουν οι σπουδαστές του Γ´ έτους της Ανώτερης Σχολής  Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου – Γ. Αρμένη, σε διδασκαλία του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος υπογράφει και τη σύνθεση του κειμένου.

Προσωπικές ιστορίες που ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος σε ένα διαρκώς απειλούμενο δημόσιο χώρο υπογραμμίζουν την αξία της ατομικότητας και της ετερότητας, της δυνατότητας δηλαδή να μπορεί να αφηγηθεί κανείς ελεύθερα το δικό του βίωμα. Η μεταπολεμική Ελλάδα (Η Νίκη, Η Συναναστροφή), η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης (Το ταξίδι μακριά, Ο Ήχος του Όπλου και η Κασέτα) αλλά και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα (Σ' Εσάς που με Ακούτε) αποτελούν τις τρεις θεματικές ενότητες του κειμένου, που ερευνά το πολιτικό περίγραμμα της δραματουργίας της Αναγνωστάκη τα τελευταία πενήντα χρόνια σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Κάρολου Κουν, μετά την παράσταση, θα μιλήσουν προς τιμήν του οι: Γιώργος Αρμένης, Ηλίας Λογοθέτης, Θανάσης Νιάρχος και Αντώνης Φωστιέρης.

Στο Φουαγιέ του Θεάτρου 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάνος Καρατζογιάννης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ζωνίτσα Σοφία, Κυπαρίσσης Μενέλαος, Νίνης Στέλιος, Ξένου Μαίρη, Πουλίδα Ελεάννα, Σολδάτου Σοφία - Μαίρη, Στυλιανού Αυγουστίνα,  Φιλιάγκου Βασιλική
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάνος Καρατζογιάννης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Εξαρχεια Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη
Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου

2108253489

542-706359.jpg
Ενέδρες της ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage
από 13/02/2017 έως 14/02/2017

κάθε μέρα 00:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

13 & 14/2 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Δ.: 60΄