Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Οπερα

«Νόρμα» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η μεγάλη διεθνής υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ξεκινάει την ευρωπαϊκή της περιοδεία ζωντανά στη σκηνή του Ηρωδείου

«Νόρμα» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η μεγάλη διεθνής υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ξεκινάει την ευρωπαϊκή της περιοδεία πραγματοποιώντας πρεμιέρα στην Αθήνα, στις 28 και 30 Αυγούστου, με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες ζωντανά στη σκηνή του Ηρωδείου.

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζει στις 28 και 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο την ιστορική όπερα «Νόρμα» του αγαπημένου συνθέτη της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο Βιντσέντζο Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ και διεύθυνση ορχήστρας Eugene Kohn. Μια διεθνής παραγωγή με ένα all-star team ερμηνευτών και συντελεστών από όλο τον κόσμο, η οποία θα ταξιδέψει στις πρωτεύουσες της Ευρώπης στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας υψιφώνου, πραγματοποιώντας παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, με τη ζωντανή σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.

Ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης Τομ Βολφ, που έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο συλλέκτη και ειδικό του έργου της Μαρίας Κάλλας με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Maria by Callas», μετά από τις sold out εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι η οποία σαγήνευσε το κοινό της Αθήνας με την ανάγνωση των επιστολών της Μαρίας Κάλλας στο Ηρώδειο το 2021 υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες, συνεργάζεται ξανά με την πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με μια ολοκαίνουργια παραγωγή αφιερωμένη στον μεγάλο εορτασμό.

Η Νόρμα, ο αγαπημένος ρόλος της Κάλλας, που τον τραγούδησε συνολικά 92 φορές στη σκηνή -περισσότερες από κάθε άλλη όπερα- επανέρχεται στο Ηρώδειο, εκεί όπου η ίδια η Κάλλας τραγούδησε το 1944 και το 1957, και στην Ελλάδα, τη χώρα όπου έδωσε μια από τις πιο θρυλικές παραστάσεις της Νόρμα, το 1960 στην Επίδαυρο.

Δείτε την «Casta Diva», ένα από τα διασημότερα απόσπασμα της ανεπανάληπτης ερμηνείας της Μαρίας Κάλλας πάνω στη «Νόρμα» του Μπελίνι, στις 19 Δεκεμβρίου του 1958 στο Palais Garnier, ερμηνεία με την οποία σηματοδοτήθηκε το ντεμπούτο της στην Όπερα του Παρισιού.

Maria Callas sings "Casta Diva" (Bellini: Norma, Act 1)
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tom Volf
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Joyce El-Khoury, Μάριος Φραγκούλης, Theresa Carlomagno, Sava Vemic, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Alexander Marev. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία «Fons Musicalis» υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βιντσέντζο Μπελλίνι

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ακροπολη Ηρώδειο
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2103241807

«Νόρμα» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
«Νόρμα» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
από 28/08/2023 έως 30/08/2023

κάθε Δευτέρα, Τετάρτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κάτω διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 140€, Ζώνη A: 110€, Ζώνη B: 80€, Ζώνη Γ: 60€ // Άνω Διάζωμα: Ζώνη Δ: 45€ Ζώνη Ε: 30€, Ζώνη ΣΤ: 20€, Ζώνη Ζ: 15€ (περιορισμένη ορατότητα)