Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

Πόλεμος τοπίων / Guerre des Paysages

Μια μουσική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Πούλου Τασκένδη / Εξόριστες μνήμες και στο αφήγημα του Δημήτρη Αλεξάκη Πόλεμος Τοπίων. (ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ)

Διάρκεια: 85'
«Πόλεμος τοπίων / Guerre des Paysages» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων © Δημήτρης Αλεξάκης

Βασισμένο σε συνεντεύξεις μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού που μεταφέρθηκαν τον Οκτώβριο του 1949, μετά το τέλος του ελληνικού εμφυλίου, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, το βιβλίο του Ηλία Πούλου Τασκένδη / Εξόριστες μνήμες χαράζει μια ψυχογεωγραφία μέσα από φωνές και πρόσωπα, όπου αναμειγνύονται η μικρή με τη μεγάλη Ιστορία, η προσωπική με την πολιτική ζωή, το ενδόμυχο με το συλλογικό.

Με αφετηρία το βιβλίο του Ηλία Πούλου και το αφήγημα του Δημήτρη Αλεξάκη Πόλεμος Τοπίων, δύο κείμενα που για πρώτη φορά παρουσιάζονται επί σκηνής, η γαλλίδα σκηνοθέτις Irène Bonnaud αποδίδει αυτή την ευαίσθητη γεωγραφία μέσα από μια μουσική παράσταση, ανάμεσα στην προφορική ποίηση, τη συναυλία και το θέατρο-ντοκουμέντο, παραπέμποντας τόσο στο ίδιο το γεγονός του εμφυλίου όσο και στη μνήμη του.

Επί σκηνής, οι πρωταγωνιστές διασχίζουν ένα χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, συναντώντας τα φαντάσματα και τις μουσικές της εποχής, μελωδίες ηπειρώτικες, ρεμπέτικες, ρώσικες... Αυτοσχεδιάζοντας, επιστρέφουν πάντα στον εαυτό τους, στους ήχους και στην πραγματικότητα του παρόντος.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Irène Bonnaud
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φωτεινή Μπάνου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ηλίας Πούλος, Δημήτρης Αλεξάκης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου

2130040496

«Πόλεμος τοπίων / Guerre des Paysages» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων © Δημήτρης Αλεξάκης
Πόλεμος τοπίων / Guerre des Paysages
από 03/05/2019 έως 04/05/2019

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€12, 8 (φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 5 (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ). Κρατήσεις απαραίτητες: 2130040496 & info@polychorosket.gr. Στην ελληνική γλώσσα, με γαλλικούς υπέρτιτλους.