Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Μουσικοθεατρικο

Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων

Σε μια μουσική πόλη, ένας μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία. Η μουσική πόλη όμως είναι χωρισμένη στα δύο. (ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Διάρκεια: 90'
Μούζικα ή Η μάχη των ήχων © Δ. Σακαλάλης / Artwork: Ελίνα Χαρίντι
Μούζικα ή Η μάχη των ήχων © Δ. Σακαλάλης / Artwork: Ελίνα Χαρίντι

Σε μια μουσική πόλη, ένας μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία. Η μουσική πόλη όμως είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια η κλασική, με τους αυστηρούς κανόνες, και από την άλλη η τζαζ, με την ελευθερία των αυτοσχεδιασμών. Θα μπορέσουν ποτέ αυτά τα δύο άκρα να βρουν κοινούς τόπους και μελωδίες; Θα μπορέσουν ποτέ να ενωθούν; Ο μαέστρος τι ρόλο θα παίξει; Τα όργανα της ορχήστρας μετατρέπονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες και φτιάχνουν μια σύγχρονη κοινωνία.

Η ιστορία του έργου έχει ως εξής…

Σε μια μουσική πόλη, ο Μαέστρος μιας ορχήστρας εγχόρδων έχει αυστηρούς νόμους και ζητά απόλυτη πειθαρχία. Ακόμα πιο αυστηρός είναι ο Φοντσέλο (Βιολοντσέλο). Μια Βιόλα όμως (Βιόλα) θέλει να ακούσει μια άλλη μουσική. Ο Βιολίνο προσπαθεί να την αποτρέψει, αλλά η Κοντραβάσω (Κοντραμπάσο) την ξεσηκώνει και της λέει να πάει στην Γκάμπα (Βιόλα ντα Γκάμπα), που είναι ο φύλακας των φυλακισμένων Εξόριστων Ήχων. Η Βιόλα μαθαίνει από την Γκάμπα την ύπαρξη της άλλης πόλης, τα πνευστά και το τείχος που τους χωρίζει. Φεύγει κρυφά και συναντά τον Σαξ (Σαξόφωνο). Ο Σαξ τη φλερτάρει και φεύγουν μαζί για την πόλη της Τζαζ.

Η Βιόλα πηγαινοέρχεται κρυφά στις δύο πόλεις. Κάποια στιγμή όμως καταρρέει από τα ξενύχτια και ομολογεί την πράξη της. Δικάζεται και κλείνεται στη φυλακή της παραφωνίας. Ο Σαξ πηγαίνει να την ελευθερώσει μα ο Φοντσέλο τον κλείνει και αυτόν στη φυλακή. Για πρώτη φορά ο Μαέστρος κλονίζεται από τις πολλές δίκες και ο Φοντσέλο, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Μαέστρου, κάνει πραξικόπημα και του παίρνει την εξουσία. Ξαφνικά όλα αλλάζουν. Λίγο όμως πριν γίνει η τελική καταστροφή, έρχονται τα πνευστά για να ελευθερώσουν τον Σαξ. Σε εκείνη τη μάχη καταλαβαίνουν όλοι, εκτός από τον Φοντσέλο, ότι η μουσική προχωράει και δεν μπορεί να έχει στενά όρια. Η πόλη της Μουσικής έγινε πάλι μια πόλη Αρμονίας, χωρίς τείχος, για να χωράει κάθε μουσική.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιώ Βουλγαράκη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Αλεξάνδρου, Δημοσθένης Βλάχος, Μιχάλης Ψύρρας, Μαρίνος Ταρνανάς, Αγγελική Βαρδάκα, Χρυσόστομος Καλογριδάκης, Ιουλία Σπανού, Λιάνα Κοκόση, Γιώργος Παπαδάκης, Χρήστος Δεληζώνας, Αιμιλία Τσιμιδάκη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαριβίτα Γραμματικάκη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Καλλιθεα Εθνική Λυρική Σκηνή
Λεωφόρος Συγγρού 364

213 0885700

http://www.nationalopera.gr/

Μούζικα ή Η μάχη των ήχων © Δ. Σακαλάλης / Artwork: Ελίνα Χαρίντι
Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων
από 28/03/2019 έως 29/03/2019

κάθε μέρα 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15, 12, 10