Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

Στο Εθνικό Θέατρο-Rex

51378-105016.jpg

Η δράση της Νεανικής Σκηνής ξεκινάει με ένα έργο πρωτοποριακό στην εποχή του (1955) και διαχρονικό στη θεματολογία του, το οποίο προκάλεσε τον θεατρικό κόσμο σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις με τη ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά.

Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, οικεία στο νεανικό κοινό, ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζώννυ, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε ένα πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά στην πρέζα αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και τον μηδενισμό.

Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό, τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κορδέλλας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελίνα Ακριτίδου, Χάρης Εμμανουήλ, Σήφης Πολυζωίδης κ.ά.