Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» Θέατρο Xυτήριο

Μπου - Ιστορίες φαντασμάτων @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Στην παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής.

Ο Χερν αναδεικνύει την ομορφιά της ιδιαιτερότητας του ιαπωνικού πολιτισμού και μας φέρνει στο νου τις κοινές ρίζες που μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτισμοί. Η σκηνική δράση πραγματοποιείται συνδυάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Επίσης, στην παράσταση χρησιμοποιείται το Visual Vernacular που περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας σε συνδυασμό με συμβολικές χειρονομίες (mudras) των ασιατικών παραδόσεων για να απεικονίσει τα πράγματα στην οπτική τους πολυπλοκότητα.

Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο, που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας. Η παράσταση συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Έλλη Μερκούρη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δαλέκου Όλγα, Μερκούρη Έλλη, Ρίκκου Μαρία, Φεσάκη Τσαμπίκα
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λευκάδιος Χερν

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Χυτήριο
Ιερά Οδός 44

2103412313

Μπου - Ιστορίες φαντασμάτων @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» Θέατρο Xυτήριο
από 15/07/2021 έως 30/07/2021

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή 21:30