Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Ερωφίλη» στο θέατρο Αλκμήνη

«Ερωφίλη» στο θέατρο Αλκμήνη

Ο Φιλόγονος μετά από ένα καταστροφικό πόλεμο και την ίδρυση ενός νέου κόσμου, άρπαξε με τη βία την διακυβέρνηση σκοτώνοντας τον αδελφό του, που ήταν ο νόμιμος κυβερνήτης. Στη συνέχεια νυμφεύτηκε τη χήρα του δολοφονημένου αδελφού του, και έκανε μαζί της μια κόρη, την Ερωφίλη. Στο έρημο κτίσμα από σίδερο και νερό όπου έχει μεγαλώσει η κόρη του βασιλιά, έχει ανατραφεί και ένα αγόρι που ξεχωρίζει για την ανδρεία και την αρετή του, ο Πανάρετος. Ο έρωτας ενώνει τους δύο νέους και παντρεύονται κρυφά. Όταν ο Φιλόγονος αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του με τον γιο κάποιου άλλου κυβερνήτη μιας νομάδας, στέλνει τον Πανάρετο ως μεσάζοντα για το προξενιό της Ερωφίλης. Το ζευγάρι νιώθει τότε ότι ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Όταν η κρυφή τους ένωση έρχεται στο φως, ο Φιλόγονος θα εκδικηθεί τους δύο νέους με τον πιο σκληρό, αιμοσταγή και μακάβριο τρόπο.

Η πιο δημοφιλής τραγωδία του θεάτρου της Κρητικής Αναγέννησης, γραμμένη γύρω στα 1600 από τον μεγάλο ποιητή Γεώργιο Χορτάτση, σε μια δυστοπική προσέγγιση από τον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Μαύρο. Διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της γλώσσας και τον έμμετρο λόγο δημιουργεί μια παράσταση δραματικού πάθους, που στοχεύει στην κατάλυση των αρχετύπων και στην απονομή της λαϊκής δικαιοσύνης. Με συμμάχους τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας ΜΗΔΕΙΑ, αναδεικνύουν το σκηνικό πλούτο αυτού του σπουδαίου δείγματος της αναγεννησιακής ελληνικής δραματουργίας.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θεόδωρος Οικονομίδης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χριστίνα Μάλλιου, Αργύρης Λάμπρου, Σάββας Πογιατζής, Στέφανος Τσιφάς, Γιώτα Τσιότσκα, Σοφία Γεωργοπούλου, Δάφνη Μαρκάκη, Μάνος Σφυράκης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γεώργιος Χορτάτσης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

«Ερωφίλη» στο θέατρο Αλκμήνη
«Ερωφίλη» στο θέατρο Αλκμήνη
από 31/01/2024 έως 24/04/2024

κάθε Τετάρτη 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: €15, Μειωμένο: €12, (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+), Ομαδικό: (10+εισιτήρια) €13