Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

Η Σιδηρά

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του 1980. (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

b_11155_or_sidirapricipal.jpg

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» συνεχίζεται με το θεατρικό έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, Η Σιδηρά, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του 1980.


Το έργο διαδραματίζεται στη σουίτα της Πρωθυπουργού και ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα.

Σύμφωνα με την Καναδή συγγραφέα και ποιήτρια Μάργκαρετ Άτγουντ, η κοινωνία αντιμετωπίζει έναν ισχυρό άντρα σαν γεννημένο ηγέτη και μια ισχυρή γυναίκα σαν ανωμαλία. Πόσο αληθινό είναι αυτό;

Το θεατρικό έργο φανερώνει πτυχές των παιγνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας, αποκαλύπτοντας τη μοναδική ίσως αλήθεια όλου αυτού του παραμυθιού: αυτό που σίγουρα κρύβει η κορυφή είναι μια εθιστική μοναξιά.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρίνος Ανωγυριάτης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βίβιαν Νικολαΐδου, Αντρέας Νικολαΐδης, Παντελίτσα Μαυρογιάννη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μιχάλης Παπαδόπουλος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206

2103418579

http://www.mcf.gr

b_11155_or_sidirapricipal.jpg
Η Σιδηρά
21/09/2018

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€10, 5