Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Κλασικο

Τίμων ο Αθηναίος

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. (ΘΕΑΤΡΟ REX)

Διάρκεια: 120'
_elg3271.jpg

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.  Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα. Έργο «υβρίδιο» μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού, αποτελεί το ίχνος του εγχειρήματός του με μια φόρμα δίχως προηγούμενο σε άλλα έργα του.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάθης Λιβαθινός
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Ανδρέου, Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Δαμπάσης, Βαλέρια Δημητριάδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Μάνος Στεφανάκης, Άρης Τρουπάκης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίλιαμ Σαίξπηρ & Τόμας Μίντλτον

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

_elg3271.jpg
Τίμων ο Αθηναίος
από 07/02/2019 έως 03/03/2019

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30

από 10/02/2019 έως 03/03/2019

κάθε Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€[Σάββατο, Κυριακή & επίσημες αργίες] 18 (Πλατεία), 15 (Ά Εξώστης) / [Τετάρτη & Πέμπτη] €15 (Γενική Είσοδος) / [Παρασκευή] €13 (Γενική Είσοδος). Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Η παράσταση έχει αγγλικούς υπέρτιτλους.