Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Παιδικο

Ο Μεγαλέξανδρος νικάει τον δράκο

Ποιος θα τολμούσε να της σώσει τη ζωή της Ρηγοπούλα νικώντας τον Δράκο; (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)

Διάρκεια: 80'
_mg_4500.jpg

Η πανέμορφη Ρηγοπούλα (Γη), μοναχοκόρη του Βεζύρη, του Ανώτατου άρχοντα  της  Πολιτείας, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της, από έναν Δράκο που καταλαμβάνει ξαφνικά το μοναδικό Υδραγωγείο της Πόλης, και απαιτεί να τρώει κάθε μέρα όσους ανθρώπους θέλει, για να εξακολουθεί να παρέχει νερό στους κατοίκους της.

Ο Βεζύρης, ώσπου να δει τι θα κάνει με τον Δράκο, αποφασίζει να γίνεται αδέκαστη και αδιάβλητη κλήρωση, για το ποιοί θα είναι τα επόμενα θύματα, και να το μαθαίνουν μόνο τα ίδια τα θύματα μυστικά από τον έμπιστο αγγελιοφόρο Χατζηαβάτη, ώστε να μην διαταράσσεται η τάξη και η κοινωνική γαλήνη από πανικό.

Μια μέρα όμως ο κλήρος πέφτει και στη μοναχοκόρη του ίδιου του Βεζύρη, την θεϊκής ομορφιάς, Ρηγοπούλα του, που όλοι την αγαπούν, αλλά περισσότερο απ’ όλους ο Χατζηαβάτης.

Ο Χατζηαβάτης, έχοντας ορισθεί από τον Ανώτατο Άρχοντα, τον Βεζύρη, να ειδοποιεί προσωπικά και μυστικά, τα υποψήφια θύματα του Δράκου, έρχεται πρωί πρωί να το πει συντετριμμένος στην Ρηγοπούλα, που τόσο πολύ αγαπά. Φλέγεται να τη σώσει, αλλά  έχει παραλύσει τόσο πολύ από το φόβο του Δράκου, που ούτε μπορεί να το διανοηθεί.

Ποιος είναι αυτός, λοιπόν, που θα τολμούσε να της σώσει τη ζωή, νικώντας τον Δράκο;
Φτάνοντας μπροστά στο Παλάτι για να της φέρει το μήνυμα, πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη που κοιμάται, φαρδύς πλατύς μες στο δρόμο. Το απότομο και θορυβώδες ξύπνημά του, προκαλεί την επέμβαση του Αρχηγού της φρουράς του Βεζύρη, και τα πράγματα περιπλέκονται δραματικά αλλά και πολύ αστεία…

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κωνσταντίνος Πασσάς, Δανάη Ρούσσου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Γιώργος Νικόπουλος, Βερόνικα Αργέντζη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δήμος Αβδελιώδης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πειραιας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2104143310, 2104143320

http://www.dithepi.gr

_mg_4500.jpg
Ο Μεγαλέξανδρος νικάει τον δράκο
από 19/11/2017 έως 21/01/2018

κάθε Κυριακή 11:00

από 19/11/2017 έως 21/01/2018

κάθε Κυριακή 15:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€10 (ενηλίκων/γονέων), 8 (παιδικό)