Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης

d_i_s_P_L_A_C_E_d

Η εξουσία έχει να κάνει με μάχες. (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

373745-771569.jpg

«Γεννηθήκαμε εδώ, ζούμε εδώ

Σκοπεύω να μείνω

μέχρι να κλείσω τα μάτια»

Κάρμεν Χιμένεθ

Η εξουσία έχει να κάνει με μάχες... Έχει να κάνει με την τραγωδία του ανθρώπου από τα αρχαία χρόνια. Με την ειρωνεία του ατόμου απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία. Από την αρχή της πόλεως έως σήμερα, έχει αλλάξει κάτι; μάθαμε τίποτα; Το μόνο πράγμα που ίσως γνωρίζουμε, είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Το «D_i_s_P_L_A_C_E_d» είναι ένα διεπιστημονικό θεατρικό έργο με θέμα τον εξευγενισμό και τον αστικό εκτοπισμό, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ των σύγχρονων αστικών μελετών και της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Eίναι ένα μείγμα θεάτρου και χορού, συνδυάζοντας σύγχρονες σκηνικές γλώσσες: Η δραματουργία του Γιώργου Ροδοσθένους (Ηνωμένο Βασίλειο), με αποσπάσματα από το αρχαίο δράμα, οι προφορικές αφηγήσεις από τεταμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, οι μαρτυρίες αστικού εκτοπισμού από την έρευνα πεδίου των Michael Janoschka και τη Γεωργία Αλεξανδρή, η σωματική έκφραση ως θεατρική γλώσσα και οι φυσικές ιδιότητες των ηθοποιών, η ζωντανή μουσική, και η οπτικοακουστική παραγωγή του Rouven Rech (Γερμανία). 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: María Escobar & Juanfra Rodríguez
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Γιαννέλος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ángel Perabá, Βασίλειος Σκαρμούτσος, Νικολέτα Χαρατζόγλου, Μαρία Ψαρολόγου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: María Escobar & Juanfra Rodríguez

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206

2103418579

http://www.mcf.gr

373745-771569.jpg
d_i_s_P_L_A_C_E_d
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

28-30/9 21.00. Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 3418579