Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Κλασικο

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Oscar Wilde στο Studio Κυψέλης

Διάρκεια: 120'
Το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Oscar Wilde στο Studio Κυψέλης

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ντόριαν Γκρέυ, ένας νεαρός του οποίου το πορτρέτο ζωγραφίζει ο Μπάζιλ Χόλγουορντ. Ο Μπάζιλ γοητεύεται από την ομορφιά του νέου και σύντομα ξελογιάζεται μαζί του, θεωρώντας τον Ντόριαν υπεύθυνο για μια νέα κατεύθυνση στην τέχνη του. Τότε όμως ο Ντόριαν συναντά τον Λόρδο Χένρυ Γουότον , φίλο του ζωγράφου, και σαγηνεύεται από την φανταχτερή προσωπικότητά του και την κοσμοθεωρία του.

Πιστός στις ιδέες του περί νέου ηδονισμού, ο Λόρδος Χένρυ θεωρεί ότι το μόνο πράγμα στην ζωή άξιο αναζήτησης είναι η ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων. Συνειδητοποιώντας ότι μια μέρα η ομορφιά του θα χαθεί, ο Ντόριαν εκφράζει, περιπαικτικά, την επιθυμία του να πουλήσει την ψυχή του με αντάλλαγμα το πορτραίτο που φιλοτέχνησε ο Μπάζιλ να γεράσει αντί εκείνου.

Η ευχή του Ντόριαν εκπληρώνεται, και καθώς ο νεαρός βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μία έκλυτη ζωή ακολασίας στο κυνήγι των αισθήσεων, το πορτρέτο εξυπηρετεί ως μία διαρκής υπενθύμιση του αντίκτυπου που έχει κάθε πράξη στην ψυχή, με το κάθε αμάρτημα να παρουσιάζεται είτε ως παραμόρφωση της σιλουέτας του είτε ως σημάδι γήρανσης. 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Λιβανός
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίνα Ακτύπη, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς. Φιλική συμμετοχή: Αγάπη Μανουρά
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Όσκαρ Ουάιλντ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης

2108819571

Το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Oscar Wilde στο Studio Κυψέλης
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Oscar Wilde στο Studio Κυψέλης
από 08/11/2021 έως 25/01/2022

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: 17 και 12 ευρώ (ανέργων-φοιτητών-ΑΜΕΑ)