Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Πεθαίνω σαν χώρα» στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Διάρκεια: 70'
«Πεθαίνω σαν χώρα» στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

… Θα ‘λεγε κανείς πως το αδιέξοδο της χώρας ήταν στις ψυχές των κατοίκων της ή πως η ψυχή όλων των κατοίκων της δεν ήταν παρά το δικό της αδιέξοδο...

Το έργο «Πεθαίνω σαν χώρα», γραμμένο το 1978 από τον Δημήτρη Δημητριάδη, μας κάνει μάρτυρες μιας χώρας που καταρρέει, σε έναν χρόνο όπου καμιά γυναίκα δεν φέρνει πια παιδί στον κόσμο. Μετά από χίλια χρόνια πολέμου και ενώ ο εχθρικός στρατός πρόκειται να περάσει από ώρα σε ώρα τα σύνορα, βλέπουμε το έθνος να διαλύεται, εξουθενωμένο από την ίδια του την ιστορία και ανίκανο πια να αντισταθεί. Τις στιγμές εκείνες επαληθεύονται οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις και περνάμε σε έναν νέο ιστορικό κύκλο, όπου η ανελέητη φαντασία επανέρχεται θριαμβευτικά και δίνει χώρο σε κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις. Το τέλος μιας εποχής έχει έρθει όπως ο προμελετημένος θάνατος μιας αθεράπευτης αρρώστιας.

Όταν όμως κάτι τελειώνει, κάτι νέο ξεκινά.

«...εύχομαι να έρθει γρήγορα ο θάνατος αυτός, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Είναι νομοτελειακό. Βρισκόμαστε στην κίνηση ενός μηχανισμού ο οποίος δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα έχει ολοκληρώσει την τροχιά του. Μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και πολλή ζωή γύρω μου. Και θα νικήσει στο τέλος.» (Δημήτρης Δημητριάδης)

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλίκη Στενού
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δημήτρης Καραμάνος, Λίνα Κομνηνού, Συμεών Κωστάκογλου, Δήμητρα Νταντή, Αλίκη Στενού
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Δημητριάδης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Πεθαίνω σαν χώρα» στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α
«Πεθαίνω σαν χώρα» στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α
από 12/12/2022 έως 10/01/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 12€. Μειωμένο: 10€

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ