Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι

Το όνειρο του Σολομού

Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να κάνει παιδιά και να πεθάνει; (BIOS)

109248-216921.jpg

Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να κάνει παιδιά και να πεθάνει; Η ομάδα 9 παρά κάνει το ντεμπούτο της με «Το όνειρο του Σολομού», μία πρωτότυπη παράσταση, εμπνευσμένη από τους καθημερινούς μας υπαρξιακούς προβληματισμούς.


Η παράσταση αφηγείται το ταξίδι ενός σολομού, του Διονύση. Ο σολομός ως είδος γεννιέται σε γλυκά νερά, μεταναστεύει στον ωκεανό κι επιστρέφει αργότερα εκεί όπου γεννήθηκε για να γονιμοποιηθεί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξαντλείται και πεθαίνει.
Τη διαδρομή αυτή ακολουθεί και ο Διονύσης και κατά τη διάρκειά της συναντά διάφορα πλάσματα του βυθού που επηρεάζουν την πορεία του. Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι, ο σολομός μας θα αναζητήσει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες του από μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως ο Άλμπερτ Άινσταιν - το δελφίνι, ο Σίγκμουντ Φρόιντ - το χέλι, η Μητέρα Τερέζα  - η αρκούδα, ο Ρωμαίος - το λαβράκι και πολλοί άλλοι, αλλά και την απάντηση στο ερώτημα πώς κάνεις δικές σου όλες αυτές τις θέσεις που προβάλλονται σαν απαντήσεις από σοφούς ανθρώπους;

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ομάδα 9 παρά
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φένια Σχοινά, Λιανού Μαριάννα