Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα στον παιδικό Ιανό

thumbnail_20102018_musicarte.jpg

Η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte για πέμπτη χρονιά ξεκινάει τις εκδηλώσεις της στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει τα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική» και «Ένα ταξίδι θα σε πάω», για παιδιά 6-9 και 9-12 ετών αντίστοιχα.

Θέμα:

10:00-11:00 «Ένα ταξίδι θα σε πάω... Γαλλία» μέρος δεύτερο (για παιδιά 9-12 ετών)

11:00-12:00 «Η σταγόνα της βροχής» (για παιδιά 6-9 ετών)

Λίγα λόγια για τα προγράμματα

«Ένα ταξίδι θα σε πάω» [για παιδιά 9-12 ετών]

Με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι θα σε πάω», αφήνοντας τη μουσική να μας παρασύρει σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου και να αποδείξει ότι μερικά από τα πιο αξέχαστα ταξίδια, μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας. Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, χάρτες, φωτογραφίες, γεύσεις, μυρωδιές και αντλώντας έμπνευση κάθε φορά από μία διαφορετική χώρα, αφηνόμαστε στη μουσική γοητεία των πόλεων που επισκεπτόμαστε. Οικειοποιούμαστε «μουσικές» στιγμές και λεπτομέρειες και φτιάχνουμε τη δική μας «μουσική γεωγραφία». Με οδηγό τη φαντασία, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό μουσικό περιβάλλον και να προσφέρουμε στους «μικρούς συνταξιδιώτες» μερικά αξέχαστα μουσικά ταξίδια!

«Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική» [για παιδιά 6-9 ετών]

Για τους μικρότερους φίλους της, η musicArte δημιούργησε φέτος το πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη... μουσική». Πρόκειται για μικρές αυτοτελείς μουσικές ιστορίες βασισμένες σε γνωστά μουσικά θέματα με μουσική, τραγούδι και χορό! Μικρές μουσικές «διαδρομές» που ωθούν τα παιδιά να φανταστούν, να ονειρευτούν και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους μελωδίες, εικόνες και σκέψεις που θα κεντρίσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα του Σαββάτου

10:00-11:00 (για παιδιά 9-12 ετών) | «Ένα ταξίδι θα σε πάω... Γαλλία» (μέρος δεύτερο)

Τον Νοέμβριο το ταξίδι μας συνεχίζεται στη Γαλλία. Η πρωινή πάχνη και ο κρύος αέρας μας βρίσκουν να περπατάμε στις όχθες του Σηκουάνα. Στο Παρίσι στο τέλος του 19ου αιώνα, αρχές του 20ου, συμβαίνουν υπέροχα πράγματα. Στη πόλη των ιμπρεσιονιστών και του Μαλλαρμέ, οι ήχοι της τζαζ, των γκαμελάν της Ιάβας, μπερδεύονται με τους ήχους της μουσικής του Claude Debussy και του Eric Satie!

11:00-12:00 (για παιδιά 6-9 ετών) | «Η σταγόνα της βροχής»

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

thumbnail_20102018_musicarte.jpg
Μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα στον παιδικό Ιανό
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο 6987300329 (Κατερίνα Παπαδάκου).. Δεκτές ομάδες έως 5 ατόμων, μόνο κατόπιν συνεννόησης