Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Έκθεση ζωγραφικής στο Sake Tattoo Crew

83252-167699.JPG

Έκθεση ζωγραφικής στα εγκαίνια του νέου στούντιο του Sake Tattoo Crew, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στι; 5.00-9.00 μ.μ. Κάθε τατουάζ αναμφίβολα είναι μια ιστορία. Σημασία έχει βέβαια ποιος τη διηγείται. Και το κυριότερο ποιος τη σχεδιάζει. Το τατουάζ για πολλούς θεωρείται τέχνη. Για τον Sake – κατά κόσμον Γιάννη Καραμπέτσο – είναι μια τέχνη που η ομορφιά της είναι η αλήθεια της. Μια τέχνη που εξαπλώνεται, εξελίσσεται, ξαφνιάζει, δίνει άλλη διάσταση και μπαίνει στη ζωή μας όλο και περισσότερο. Ένα ζωντανό κύτταρο που γεφυρώνει ηλικίες και φέρνει κοντά ανθρώπους από όλες τις τάξεις. Αποτελεί μια αθόρυβη ειρηνική επανάσταση αισθητικής. Αρκούν μερικά καλλίγραμμα σχέδια από νέους καλλιτέχνες που αγαπάνε αυτό που κάνουν και έχουν διάθεση να χρωματίσουν την καθημερινότητά μας.

Το τατουάζ θέλει φαντασία, ικανότητα και πρώτα από όλα ενέργεια και πάθος. Βγαίνοντας από τα αντεργκράουντ στεγανά, ειδικά την τελευταία δεκαετία, μετά την ώθηση που του έδωσαν τραγουδιστές της ροκ, καλλιτέχνες και αθλητές, αποκαλύπτει σιγά σιγά τη δυναμική του έκφραση, τον παγκόσμια αποδεκτό συμβολισμό του και την καλλιτεχνική του αξία.

Ο Sake ξεκίνησε το 1994 από το γκραφίτι. Με την ομάδα “I.N.C.” “μετάλλαξε” τοίχους, φράχτες και κτίρια δίνοντάς τους πνοή και χρώμα. Το καλοκαίρι του 2001 ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό που εξελίχθηκε στο μεγάλο του πάθος, το τατουάζ. Από τους τοίχους στο δέρμα η διαδρομή αποδείχτηκε μεγάλη. Το Σεπτέμβριο του 2005 δημιούργησε τη δική του ομάδα η οποία από τότε εξελίσσεται και μεγαλώνει. Έχουν ειδικευτεί σε όλα τα είδη και όλες τις τεχνικές. Καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του τατουάζ. Πορτρέτα, σχέδια ρεαλιστικά, γεωμετρικά, ασπρόμαυρα -έγχρωμα, συμμετρικά, ιαπωνικά, κλασικά, μοντέρνα, καθώς και το συνδυασμό διαφόρων τεχνικών με αποτέλεσμα να γεννιούνται νέα στυλ τα οποία αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα του τατουάζ. Συμμετέχουν κάθε χρόνο σε πάνω από δέκα μεγάλες εκθέσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία, το Λας Βέγκας, το Βελιγράδι, τη Λευκωσία, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, το Μάαστριχτ.

Ανταλλάσουν απόψεις και γνώσεις με τη διεθνή κοινότητα. Κλείνουν εκεί ραντεβού για τατουάζ με ανθρώπους από άλλες χώρες που παρακολουθούν την εξέλιξή τους μέσα από το ίντερνετ. Εκδίδουν βιβλία με τα έργα τους από τον εκδοτικό τους οίκο “STC Publishing”. Έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό τους διοργανώνοντας συναυλίες και πάρτι. Φιλοξενούν στο χώρο τους στην Αθήνα διάσημους καλλιτέχνες του τατουάζ από το εξωτερικό. Συνεργάζονται με την κορυφαία αμερικανική εταιρία ρούχων που έχει ως θεματολογία το τατουάζ και το γκραφίτι.

Λένε πως τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν σταθερό χέρι και πάθος. Ο Sake και η ομάδα του τα διαθέτουν. Βάζοντας χρώμα εκεί που πρέπει. Όσο χρειάζεται.

Sake Tattoo Crew. One Family – One Crew

Κολοκοτρώνη 9 και Γκίνη 6, Χαλάνδρι