Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

A Future for the Past. Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design

A Future for the Past. Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design

Η έκθεση «A Future for the Past. Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design» εστιάζει στη διάδοση και ενίσχυση της Τηνιακής Μαρμαρογλυπτικής μέσω του Σύγχρονου Design και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος με τον ίδιο τίτλο, το οποίο, σε συνεργασία με το ατελιέ μαρμάρου on.entropy και υπό την επιμέλεια της Maria Cristina Didero, αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, μέσω και της συνομιλίας της με τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Η μαρμαρογλυπτική στον ελλαδικό χώρο ενέχει ιστορική σημασία ως μια τέχνη που ασκείται αδιάκοπα για χιλιετίες και έχει συνυφανθεί με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Παράλληλα, αποτελεί έναν εν δυνάμει ερευνητικό πρόγραμμα μέσα στο οποίο εντάσσεται η εν λόγω έκθεση-κιναισθητική γνώση, έτσι όπως αυτή τέχνη της μαρμαρογλυπτικής μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της του νησιού και, κατ’ επέκταση, στη περίοδο εντατικής τουριστικοποίησης.

Η παρουσίαση του «A Future for the Past» στο Μουσείο Μπενάκη –μετά από μια ανάλογη εγκατάσταση στο διεθνές «design hub» του Μιλάνου κι ενώ έπεται μια συνάντηση-γιορτή με ποικίλες δράσεις και εργαστήρια στην Τήνο– προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν τα εκθέματα από μάρμαρο της συλλογής νεότερου ελληνικού πολιτισμού του Μουσείου με δημιουργίες Τηνιακών μαρμαρογλυπτών, οι οποίες με τη σειρά τους συνδιαλέγονται με ένα γλυπτικό αντικείμενο σύγχρονου design από μάρμαρο της Τήνου.

Πρόκειται για μια καινοφανή συνέργεια του τοπικού με το διεθνές και του παραδοσιακού με το σύγχρονο στο συγκεκριμένο πεδίο χειροτεχνικής εργασίας, συνέργεια που έχει ως στόχο να συμβάλλει στο μέλλον τόσο του σύγχρονου σχεδιασμού σε μάρμαρο όσο και της μαρμαρογλυπτικής παράδοσης, καθιστώντας την Τήνο αναγνωρίσιμο κόμβο πολιτιστικού πλούτου.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

A Future for the Past. Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design
A Future for the Past. Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: € 12, € 9