Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Heartbeat: Νικόλας Βεντουράκης, Αντώνης Θεοδωρίδης και Peter Watkins στο MISC

Heartbeat: Νικόλας Βεντουράκης, Αντώνης Θεοδωρίδης και Peter Watkins στο MISC
© Peter Watkins

Η MISC παρουσιάζει την έκθεση «heartbeat» των εικαστικών Νικόλα Βεντουράκη, Αντώνη Θεοδωρίδη και Peter Watkins.

Heartbeat: Νικόλας Βεντουράκης, Αντώνης Θεοδωρίδης και Peter Watkins στο MISC
© Νικόλας Βεντουράκης

Αθήνα 11 Ιουνίου 2024 07:00

Η πόλη ξυπνά με ένα ζεστό χαμόγελο. Είναι η ημέρα των 33ων γενεθλίων της Alfa Romeo 33 που χάνει σιγά σιγά το μυαλό της. Το φως φιλτράρεται μέσα από την εσάνς των γκρέιπφρουτ, ο αέρας με άρωμα γλυκού καλαμποκιού ξεχύνεται στο όχι ακόμα ζεστό πεζοδρόμιο. Ο ήχος των κινητήρων πίνει τον αέρα που είναι μολυσμένος με αφίσες και κούραση. Ο σπόρος που φυτεύτηκε έχει πλέον το μέγεθος μιας ανθρώπινης γροθιάς. Ένα νεαρό αγόρι με στραβά δόντια διασχίζει το δρόμο με την καρδιά του γεμάτη δάκρυα.  Το βράδυ θα είναι εξαιρετικά ζεστό και ωραίο. Μετά από μια ώρα θα παρασύρεται σαν ένα στρώμα από φύκια πάνω από τον χτύπο της καρδιάς της θάλασσάς μας. Ακριβώς πριν από εκατό χρόνια από σήμερα κάποιος μου έγραψε τυχαία ένα κείμενο, όταν καθόμουν στο παγκάκι στο λόφο του Φιλοπάππου, παραδώσου για πάντα στην πόλη που αγαπάς.

Το «heartbeat» παρουσιάζει νέα έργα των Νικόλα Βεντουράκη, Αντώνη Θεοδωρίδη και Peter Watkins, που έχουν αφετηρία την Αθήνα.

Επιμέλεια: KarolinaWisniewska

© Αντώνης Θεοδωρίδης
© Αντώνης Θεοδωρίδης

Νικόλας Βεντουράκης, Αντώνης Θεοδωρίδης, Peter Watkins: Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Ο Νικόλας Βεντουράκης ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Με μεταπτυχιακές καλλιτεχνικές σπουδές στο Central Saint Martins έργα του παρουσιάζονται διεθνώς σε γκαλερί, μουσεία και Μπιενάλε.

Ο Αντώνης Θεοδωρίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με MFA από το Hartford Art School, έργα του έχουν παρουσιαστεί διεθνώς, και μεταξύ άλλων πιο πρόσφατα σε ατομική έκθεση σε συνεργασία με τον οργανισμό European Eyes on Japan στα πλαίσια της Ελευσίνας 2023.

Ο Peter Watkins είναι καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός με έδρα την Πράγα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ο Watkins έλαβε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία από το Royal College of Art το 2014 και έκτοτε έχει εκθέσει το έργο του διεθνώς, λαμβάνοντας αρκετά βραβεία για τη συνεχιζόμενη πρακτική του.