Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Τίνα Καραγεώργη: «Future Perfect» στην Γκαλερί Σκουφά

Τίνα Καραγεώργη: «Future Perfect» στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση της Τίνας Καραγεώργη με τίτλο “Future Perfect”. Στην έκθεση παρουσιάζονται μια σειρά έργων από χειροποίητα χαρτιά, καθώς και μια σειρά γλυπτών έργων, τα οποία η καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνήσει τα τελευταία 2 χρόνια.

Future Perfect: «Μέλλων Τετελεσμένος / Μέλλον Τετελεσμένο» ή (σαρκαστικά) «Μέλλων Τέλειος / Μέλλον Τέλειο». Η προτίμηση στην αγγλική εκδοχή οφείλεται ακριβώς στην αμφισημία της.
Η ελληνική εκδοχή, «Μέλλον Τετελεσμένο», στον μέλλοντα χρόνο, είναι αδιάλλακτα οριστική, χωρίς περιθώριο για άλλη ερμηνεία. 
Το θέμα μου είναι ο χρόνος ως διάσταση και ως κατάσταση της φύσης που κινδυνεύει, της φύσης με μέλλον τετελεσμένο. Στο απαρέγκλιτο «Θα έχουν εξαφανιστεί», προσπαθώ να αντιτάξω την ελπίδα ενός μέλλοντα διαρκείας: «Θα υπάρχουν», «θα επιβιώσουν». 
Τα λουλούδια, τα φύλλα, η φύση που μας περιβάλει, όλα τούτα γίνονται εσωτερικές καταστάσεις. Βρίσκονται σε μια άχρονη κατάσταση διάρκειας. Όλα τούτα θα μπορούσαν να είναι πλέον αναμνήσεις.