Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ατομική έκθεση Λήδας Παπακωνσταντίνου στην a.antonopoulou.art

Ατομική έκθεση Λήδας Παπακωνσταντίνου στην a.antonopoulou.art

Η γκαλερί a.antonopoulou.art. παρουσιάζει την έκθεση της Λήδας Παπακωνσταντίνου (1945), από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.

Μετά την έκθεσή της στο ΕΜΣΤ, που συνεχίζεται και την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και του Τύπου η έκθεση στην γκαλερί έρχεται να προσθέσει μια μικρή πινελιά στο τεράστιο και σημαντικότατο έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου.

Η Παπακωνσταντίνου ανέπτυξε για σχεδόν έξι δεκαετίες, ένα έργο που κινείται με προφανείς, διεθνείς κατευθύνσεις και προσανατολισμούς. Αρνήθηκε συστηματικά το αισθητικό και ιδεολογικό αίτημα της «ελληνικότητας», αναπτύσσοντας μία εικαστική γλώσσα με δυναμικό ρυθμό και ποικιλία μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, περφόμανς, εγκαταστάσεις. Σημαντική η δημιουργία του κοινωνικού θεάτρου στις Σπέτσες, το «Σπετσιώτικο Θεάτρο».

Στο έργο της διερευνάται ο κοινωνικός προβληματισμός, η φεμινιστική οπτική, η σεξουαλικότητα, η έμφυλη ταυτότητα, η ιστορία, η συλλογική και προσωπική μνήμη.

Με ποιητική διάθεση, χρησιμοποιεί σύμβολα αρχέγονα με έντονα χρώματα στα «Λάβαρα» και άσπρο-μαύρο στα γλυπτά και στα ζωγραφικά της ενότητας «Υγρό Δάσος».

Έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου, παλαιότερα και πρόσφατα, παρουσιάζονται στην έκθεση.