Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Η Ireland Wisdom στο The Breeder Open Studio

Η Ireland Wisdom στο The Breeder Open Studio
Ireland Wisdom, Freaky Wisdom, 2022, Oil on jute, artist frame

Η γκαλερί The Breeder υποδέχεται στο The Breeder Open Studio την ανερχόμενη αμερικανίδα καλλιτέχνιδα με το ιδιαίτερο εικαστικό ιδίωμα, Ireland Wisdom, για μια περίοδο δύο μηνών, αρχίζοντας τον Ιανουάριο του 2024.

Η πρωτοβουλία του The Breeder Open Studio έχει στόχο να προσφέρει την ευκαιρία στον καλλιτέχνη και τον επισκέπτη να συνομιλήσουν και να δημιουργήσουν μια σχέση εξελικτική με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Wisdom θα εγκατασταθεί στον δεύτερο όροφο της γκαλερί και θα τον μετατρέψει σε στούντιο όπου φιλοδοξεί να αναβιώσει την παράδοση της ζωγραφικής με ζωντανά μοντέλα, εστιάζοντας κυρίως στο γυμνό.

Οι ώρες κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν την καλλιτέχνιδα και να παρακολουθήσουν την δημιουργική διαδικασία από κοντά θα ανακοινωθούν σύντομα. Το επιστέγασμα αυτής της περιόδου θα είναι η παραγωγή ενός νέου έργου το οποίο θα εκτεθεί στην γκαλερί τον Μάρτιο του 2024.

Η Wisdom έλαβε κλασσική εκπαίδευση στην αναπαραστατική ζωγραφική στην Ακαδημία Τεχνών της Φλωρεντίας, όπου για τρία χρόνια εξασκήθηκε στην ζωγραφική με ζωντανά μοντέλα. Πολλά από τα πρόσωπα που έχει φιλοτεχνήσει τα γνώρισε στο Zorthian Ranch – ένα ράντσο 48 στρεμμάτων που λειτουργεί για περισσότερα από 70 χρόνια στο βουνό της Altadena στην Καλιφόρνια, όπου διασημότητες όπως οι Andy Warhol, Bob Dylan, Charlie Parker, Segovia, Richard Feynman και πολλοί άλλοι συγκεντρώνονταν για να ανταλλάξουν ιδέες και να ζήσουν βακχικές στιγμές με τον τελευταίο ιδιοκτήτη του ράντσου, τον Αρμένιο καλλιτέχνη Jirayr Zorthian.

Οι επιρροές της Wisdom ποικίλλουν, από τον Boticelli, τον Albrecht Dürer και τον Velazquez έως την Dorothea Tanning. Η σύνθεση σε κάποια από τα έργα της θυμίζει τις κάρτες ταρώ και την επιπεδότητα των μωσαϊκών των βυζαντινών εκκλησιών ενώ ταυτόχρονα αντλεί τη θεματολογία της από την σύγχρονη εικονογραφία. Όλα τα πρόσωπα τοποθετούνται σε ένα σκοτεινό φόντο που θυμίζει Γκόγια και απογυμνώνονται από την αίσθηση του τόπου και του χρόνου, αποπνέοντας μια παρελθοντική ατμόσφαιρα συνδεδεμένη όμως πάντα με την σύγχρονη πραγματικότητα και επιδεικνύοντας εμμονή στην αποτύπωση της λεπτομέρειας. Για την Wisdom η ζωγραφική είναι η συνάντηση παλαιών αξιών, κλασικής εικονογραφίας και τεχνοτροπίας με την φρεσκάδα του νέου σε έναν νέο διαχρονικό τόπο όπου ένα νέο σύστημα αξιών μπορεί να γεννηθεί.

Γεννημένη το 1996, η Ireland Wisdom ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, από όπου και κατάγεται. Ατομικές εκθέσεις της έχουν παρουσιαστεί στα Kontemporary Residency, Σεούλ, Κορέα, Bowlish House, Somerset, Ην Βασ., Carlye Parker, Λος Άντζελες. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μαϊάμι, ΗΠΑ, τη Σεούλ, Κορέα, το Λος Άντζελες, ΗΠΑ, τη Φλωρεντία, Ιταλία, τη Σάντα Μόνικα, ΗΠΑ. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εκδόσεις όπως το Artnews, το LA Weekly και το Cultured Magazine, ανάμεσα σε άλλα.