Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Γιάννης Ξανθούλης: «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…» στην gallery genesis

Γιάννης Ξανθούλης: «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…» στην gallery genesis

Η 3η έκθεση ζωγραφικών έργων του αγαπημένου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη σε επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη θα κλείσει και τον χώρο που γεννήθηκε η αίθουσα τέχνης πριν από 14 χρόνια. Η νέα τοποθεσία που θα μεταφερθεί η gallery genesis και θα φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες με τις εκθέσεις τους για τα επόμενα χρόνια θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2024.

Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…

… Χρώματα, σχέδια, λοξοδρομήσεις, φαντασιακά τοπία συχνά αδιέξοδης έμπνευσης, φιγούρες που έφτασαν στο χώρο που δουλεύω από το πουθενά, σκιές που συνήθως με κατατρέχουν συντροφικά κι άλλα πολλά λιγότερο ή περισσότερο παράδοξα αποτυπώθηκαν σε χαρτιά, χαρτόνια και καμβάδες μετά τον τριπλό επιτυχή μου εμβολιασμό… για covid.

Ζωγράφος δεν είμαι αλλά ζωγραφίζω κι όπως το πάρει ο καθένας. Προσωπικά το είδα σαν εκδρομή, που όμως πρώτα έπρεπε να στήσω μόνος μου όσα θα συναντούσα σε μια τέτοια εξόρμηση. Δέντρα, άνθη, έντομα, ερπετά, κάκτους, πτηνά και ιχθείς απαλλαγμένους από συμπλέγματα υδάτων.

Τελικά καταλήξαμε σε αυτήν τη φιλόξενη αίθουσα έχοντας το συγκινητικό προνόμιο η έκθεση τούτη να ‘ναι η τελευταία της Genesis στην οδό Χάρητος 35 στο Κολωνάκι, αφού η κλιματική αλλαγή απαιτεί αλλαγή με νέες προοπτικές και φρεσκάδα.

Με μπρίο και ανιδιοτέλεια, λοιπόν, συστατικά χρήσιμα «δια πάσαν νόσον…» θα συναντήσουμε τη Γέννηση του Θείου Βρέφους αλλά και λοιπών γεννήσεων ως τις παρυφές των Θεοφανίων συν το απαραίτητο μετωπικό φλερτ με τη νέα χρονιά…

Με τις ευχές μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

Γιάννης Ξανθούλης - βιογραφικό

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιό¬φωνο. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι: Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα, Το πεθαμένο λικέρ, Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας, Το ροζ που δεν ξέχασα, Η εποχή των καφέδων, Οικογένεια Μπες-Βγες, Το τρένο με τις φράουλες, ...ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες, Ο Τούρκος στον κήπο, Το τανγκό των Χριστουγέννων, Ο θείος Τάκης, Του φιδιού το γάλα, Κωνσταντινούπολη - Των ασεβών μου φόβων, Η εκδίκηση της Σιλάνας, Δεσποινίς Πελαγία, Ο γιος του δάσκαλου, Την Κυριακή έχουμε γάμο, Εγώ, ο Σίμος Σιμεών, Ζωή μέχρι χθες και Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη. Μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο Μαρινέλλα - Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια. Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.

Συνεργασίες με την genesis gallery

  • 2023 «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…»
  • 2020 «Το δις εξαμαρτείν ουκ…»
  • 2017 «Έκθεση Ανεπανόρθωτη»