Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«Μια Γεύση Τρικυμίας στα Χείλη» της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου

«Μια Γεύση Τρικυμίας στα Χείλη» της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου
The sea is like love- you enter without knowing if you will ever come out

Η ποίηση αποτελεί πηγή έμπνευσης της ζωγραφικής συλλογής, καθώς έχουν αποτυπωθεί στον καμβά της Αλεξίας Κουδιγκέλη επιλεγμένα έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου (Αίθουσα Ματογιάννη – Ματογιάννη 84600) θα φιλοξενήσει μια ενότητα 25 ζωγραφικών έργων (ακρυλικό σε καμβά) ποικίλων διαστάσεων τα οποία αντανακλούν την εσωτερική ανησυχία, απόγνωση αλλά και ελπίδα που μοιράζονται οι ποιητές με τους αναγνώστες τους.

Η Αλεξία Κουδιγκέλη σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το χάσμα μεταξύ Τεχνών και δεκτών της Τέχνης, παρουσιάζει μια έκθεση με την οικεία εικόνα της θάλασσας να πρωταγωνιστεί σε ένα ταξίδι κρυφών αλλά κοινών συναισθημάτων.

Αλεξία Κουδιγκέλη - Βιογραφικό

Η Αλεξία Κουδιγκέλη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλεγίου Αθηνών το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο University of the Arts London (UAL) το 2018. Το 2020 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών και τα τελευταια 2 χρόνια έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δημιουργώντας συνεχώς νέα έργα για επερχόμενα πρότζεκτ και εκθέσεις.