Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ξεναγήσεις και μουσική

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ξεναγήσεις και μουσική
Modern Love στο ΕΜΣΤ: το έργο της Candice Breitz TLDR, 2017 © Δημήτρης Τζαμτζής

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ξεναγήσεις στις εκθέσεις του και με μια μουσική εκδήλωση.

Με τις εκθέσεις της Hannah Toticki, της Ελένης Μπαγάκη, της Έρικας Σκούρτη, του Μιχαήλ Καρίκη, του Melanie Bonajo και την in situ ζωγραφική εγκατάσταση του Dan Perjovschi υφαίνεται μια εκθεσιακή διαδρομή που εκτείνεται σε όλο το Μουσείο, με κεντρικό άξονα τη μεγάλη ομαδική έκθεση Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας. Οι επιμελητές του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση της συλλογής και στις περιοδικές εκθέσεις του ΕΜΣΤ, που έχουν ως θεματικό επίκεντρο την επίδραση που ασκούν το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σύγχρονη οικονομία της τεχνολογίας στις σχέσεις και τη σύγχρονη ζωή, την Κυριακή 19 Μαρτίου, 12.00-14.00.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) με μουσεία και χώρους πολιτισμού στην Αθήνα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στις 20.30 στο ΕΜΣΤ, συναυλία του Κουϊντέτου ξύλινων πνευστών της ΚΟΑ με έργα των Νίνο Ρότα, Ένιο Μορικόνε και Νικολά Πιοβάνι από τον Ιταλικό Κινηματογράφο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο- Χριστίνα Παντελίδου, όμποε-Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο-Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο-Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19.03, 11.00-14.00

Μέγιστος αριθμός: 20 άτομα ανά ξενάγηση
Είσοδος με το εισιτήριο του ΕΜΣΤ (8€).
Συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20.03 στις 20.30

Είσοδος με το εισιτήριο του ΕΜΣΤ (8€).
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, έως 65 ακροατές.
Είσοδος με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στην μεγάλη ομαδική έκθεση του ΕΜΣΤ Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) στις 19.30.